Jornades Gastronòmiques del Llagostí
El Col·lectiu de Cuina La Ràpita – Delta de l’Ebre torna a posar en valor el producte més emblemàtic del municipi amb una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que se celebraran de l’1 al 30 de novembre de 2025. Durant tot el mes, vuit restaurants del col·lectiu oferiran menús especials dedicats al llagostí de la Ràpita, un producte de gran valor gastronòmic i símbol de la identitat marinera del territori.
Restaurants participants: Restaurant Miami Mar, Restaurant Albert Guzmán, Freddy Caliu Familiar, Casa Ramón Marines, Maria Espai Gastronòmic, Bon Marisc, Llansola 1921 i Salitre.
Tots ells han dissenyat menús amb el producte estrella d’aquestes jornades: el llagostí.
Diada del Llagostí – Dissabte 22 de novembre
Una cita oberta a tothom que tindrà lloc de 10:30 h a 13:30 h, amb novetats, activitats i convidats especials.
La jornada, emmarcada dins Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i amb la col·laboració de l’OPP67 Pesca Ràpita, començarà amb un tour guiat per la llotja a càrrec de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, que explicarà la història i la importància del llagostí de la Ràpita.
A les 11:30 h tindrà lloc la inauguració oficial, seguida d’un showcooking gastronòmic (12:00 h) i el tradicional concurs de pelar llagostins (13:00 h).
La diada es clourà amb el lliurament dels premis del concurs “La Tapa de Llagostí”, elaborada pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria Institut Dertosa.
Durant tot el matí, els visitants podran degustar una selecció de tapes exclusives elaborades pels restaurants participants, amb el llagostí com a protagonista.
Algunes de les propostes destacades
– “Gilda” de llagostins del Restaurant Maria Espai Gastronòmic
– Llagostins caramel·litzats al cava de Freddy Caliu Familiar
– Burguer de llagostí i tonyina amb ketchup de mar de Restaurant Albert Guzmán
– Caneló de llagostí amb reducció dels seus caps de Salitre
– Llagostins a la marinera de Casa Ramón Marines
Hi participen també els productors convidats Umami i Som Natros, així com l’empresa ambaixadora convidada Vermouth Rapitenc.
Les jornades i la diada compten amb el suport dels productors socis del Col·lectiu de Cuina La Ràpita, que representen la diversitat i la riquesa del territori:
Celler Cooperatiu de Gandesa, Cambra Arrossera del Montsià, Grusco, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Oli d’Oliva La Mundana, Bodegas y Destilerías Lehmann S.A., Musclarium, L’Avi Agustí, Celler Piñol, Nomen Foods S.L. i Opp La Ràpita.
Amb aquesta nova edició, el Col·lectiu de Cuina La Ràpita reafirma el seu compromís amb la gastronomia local, la sostenibilitat i el producte de proximitat. Les Jornades Gastronòmiques del Llagostí 2025 es consoliden com una cita imprescindible per a veïns, visitants i amants de la bona cuina, que podran gaudir del millor sabor del mar i del talent dels restauradors rapitencs en un entorn únic al Delta de l’Ebre.

