E-FIHRT 3/Setembre 2025: Gastronomia, turisme sostenible i nous reptes per al sector

La tercera edició del butlletí E-FIHRT d’aquest setembre recull una àmplia varietat d’iniciatives que posen en valor la gastronomia, el territori i la sostenibilitat. Entre les notícies destacades, sobresurt la trobada TASTE a Maribor, que ha situat la sostenibilitat i la cultura gastronòmica com a eixos de futur, i la celebració dels 25 anys de la Cuina del Bolet amb la participació de vint restaurants. També s’hi presenten propostes com Sabors de Tardor al Baix Llobregat i les III Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i Tastets del Baix Penedès, així com la nova edició del Cavatast 2025.

L’àmbit formatiu pren protagonisme amb l’inici del curs del CFGS en Turisme especialitzat en Enoturisme i l’oferta de formació sectorial subvencionada de tardor. Paral·lelament, el butlletí reflecteix l’aposta per la innovació amb el primer congrés estatal d’oleoturisme i iniciatives territorials com les XXXII Jornades Citrícoles d’Alcanar, la ruta de tapes “Del Prat al Plat” o el festival Les Nits de Tyrika.

El número també destaca dades positives com l’ocupació turística del 89% a Vilanova i la Geltrú malgrat les inclemències meteorològiques, l’expansió del cicloturisme amb noves infraestructures a Vilanova, i l’augment del 2,6% d’afiliació turística a l’agost. A nivell institucional, es recull l’entrada de PIMEC al Comitè Econòmic i Social Europeu, l’Anuari de la PIME que reclama més dimensió i productivitat empresarial, i la commemoració dels 10 anys de “Benvinguts a Pagès”.

En conjunt, el butlletí mostra un sector actiu, divers i compromès amb la sostenibilitat, la qualitat i la projecció internacional.

Accediu al contingut del butlletí clicant aquí