Productes alimentaris locals de qualitat de la demarcació, presents a la Fira Alimentaria 2018

24 empreses de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona seran presents des d’avui i fins el 19 d’abril a la Fira Alimentaria 2018, a Fira Barcelona, dins l’estand de la Diputació de Barcelona. Enguany, la Coporació hi participa amb el lema “De la terra a la taula”, i ofereix informació sobre els programes Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula que impulsa.

La Fira, que ha estat inaugurada aquest migdia, ha comptat amb la participació de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; el delegat del Govern, Enric Millo; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recansens, el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i el d'Espais Naturals, Jesús Calderer, entre d’altres autoritats.

A més, el dimarts 17 a les 14h la Xarxa Productes de la Terra i el Parc a Taula presentaran els seus programes, amb l’exemple d’actuació en l’obrador comunitari de Tagamanent, i amb un tast final de productes, a l’espai Catalonia Food & Gastronomy Hub gestionat per PRODECA.

Impulsada per la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra té la finalitat de preservar i enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles. La Xarxa compta amb un cens de prop de 1.200 empreses productores d’aliments amb trets singulars propis de la demarcació. Unes empreses que, segons càlculs de la Diputació de Barcelona, donen feina a unes 6.700 persones.

Per la seva banda, Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.

El Maresme i el Berguedà facilitaran la presència de més empreses de la Xarxa

En el cas del Maresme, les cinc empreses expositores s’ubicaran a l’espai Lands of Spain, en un estand multiproducte, que es trobarà al Pavelló 2, presència facilitada pel Consell Comarcal del Maresme, membre de la Xarxa Productes de la Terra. El Berguedà també facilitarà a la presència a diverses empreses del territori a través de la iniciativa del Clúster de productes típics de muntanya.

Aquest saló internacional d'alimentació, begudes i Food service s'ha consolidat com a plataforma d'internacionalització i negoci de referència per a la indústria del sector. Un lloc de trobada per conèixer les últimes tendències del sector.