Airbnb crea una Oficina de Turisme Sostenible

Engega també el seu primer consell assessor de turisme amb Taleb Rifai

Airbnb fa un pas més en la seva campanya per mostrar les bondats del seu model de negoci i per deslligar-se dels problemes derivats de la massificació turística. La plataforma acaba de crear una Oficina de Turisme Sostenible des de la qual fomentarà “iniciatives que impulsin el creixement econòmic de les comunitats i donin visibilitat a les destinacions turístiques, des de les grans ciutats fins a les destinacions emergents”.

“Ara que els viatges i el turisme creixen més ràpid que la resta de l'economia, és essencial que la major quantitat de persones possible es beneficiï. I actualment, no tots som iguals davant el turisme. Per democratitzar els beneficis del turisme, Airbnb ofereix una alternativa a la classe de turisme massiu que ha assolat a les ciutats durant dècades”, apunta Chris Lehane, director mundial de política i comunicacions de Airbnb.

La plataforma insisteix que “recolza un turisme que és local, autèntic, divers, incloent i sostenible”, i que proveeix un tipus de “turisme òptim tant per a les destinacions com per als residents i els viatgers”.


“Amb els viatges i el turisme creixent més ràpidament que la major part de la resta de l'economia, és crític que tanta gent com sigui possible es beneficiï - i ara mateix no tot el turisme és igual. Per democratitzar els beneficis del turisme, Airbnb ofereix una alternativa sostenible als hàbits de turisme de masses que han plagat algunes ciutats durant dècades” insisteix Lehane.

D'altra banda Airbnb també ha donat la benvinguda al seu primer Consell Assessor de Turisme format per Taleb Rifai, anterior secretari general de la OMT, David Scowsill, director general d'EON Reality Inc. i antic president i CEOdel Consell Mundial del Viatge i el Turisme (WTTC), Rosette Rugamba, directora executiva de Songa Africa i Amakoro Lodge i antiga directora general de Turisme de Rwanda, i Bob Carr, antic ministre d'Afers exteriors per a Austràlia i antic primer ministre de Nou Gal·les del Sud.

La plataforma pretén a través d'aquest consell assessor “modelar la visió i activitats de la companyia a llarg termini, per assegurar que Airbnb segueix sent una solució per a la saturació turística causada pels viatges massius”.

 

Font: Hosteltur