Sitges activa més de 30 accions de promoció turística entre març i abril

Les accions s’adrecen a públics segmentats i buscant un turista amb un retorn positiu per a la destinació. Moltes de les propostes es treballen conjuntament amb l’empresariat i altres amb ens promocionals d’àmbit territorial.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges ha intensificat durant els mesos de març i abril les accions de promoció turística adreçades a atraure un turista que s’adeqüi a les necessitats de la destinació, en base als estudis disponible a la regidoria. Aquestes necessitats es recullen en el Pla de màrqueting 2022-2026.

Entre les accions destacades hi ha l’atenció a viatges de premsa, atenció a viatges de familiarització (operadors turístics); visites d’inspecció i participació a jornades professionals de negoci.

Els dies 24 i 25 se celebrarà una jornada de treball sobre turisme Premium amb empresaris, tècnics i polítics de la regió irlandesa de Cork centrada en l’enogastronomia. Al llarg de quatre dies visitaran Sitges, Barcelona i també bodegues del Penedès. A Sitges se’ls farà una presentació, en la qual hi intervindran empresaris locals com el restaurant La Salseta i també l’Institut Joan Ramón Benaprès. La delegació irlandesa gaudirà de les experiències enoturístiques de Sitges amb la visita Olor de Most i el Ranxo Mariner del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i la Confraria de Pescadors.

La primera setmana de maig la regidoria de Turisme acollirà un viatge d’agents de Virtuoso, la principal xarxa d’agents de viatges prèmium d’Estats Units. També des de Turisme s’assistirà a accions promocionals amb projecció internacional a Toledo i Països Baixos.

Alhora també s’ha atès un viatge de premsa amb els principals mitjans de comunicació nacionals de premsa i televisió d’Estònia, que han visitat Barcelona i Sitges per conèixer espais com el Museu Picasso i el Museu del Cau Ferrat de Sitges amb motiu de l’exposició ‘L’Espanya blanca i negra. La visió de l’art hispànic, de Fortuny a Picasso’ i que s’exposarà al Museu Nacional d’Art Kadriorg de Tallin, entre el 12 d’abril i l’1 de setembre de 2024. Per la seva capacitat d'influència en els països nòrdics aquest viatge és especialment interessant per guanyar visibilitat en mercats emissors amb molta capacitat de despesa i interessats en temes culturals i sostenibles. 

Aquest mes d’abril la regidoria de Turisme ha assistit a l’acte convocat per la Generalitat de Catalunya que ha donat el tret de sortida a Catalunya com a capitalitat de la regió Mundial de la Gastronomia 2025. Sitges és de les primeres destinacions adherides al projecte. En aquesta mateixa línia s’ha donat suport a iniciatives del Gremi d’Hostaleria de Sitges com el Sitges Tapa a Tapa.

Aquestes accions compten amb la col·laboració d’altres institucions com l’Agència Catalana de Turisme, Diputació de Barcelona o Turespaña i les seves oficines de promoció turística a l’exterior.

 

Turisme de negocis

El Sitges Convention Bureau, programa centrat en el turisme de negocis, continua amb la tasca de promoció a l’exterior. Les properes setmanes assistirà a dos workshops internacionals, un a Madrid i un altre a Londres, aquest últim especialitzat en l’àmbit farmacèutic. També està previst que al maig la regidoria de Turisme participi en tres accions comercials enfocades als mercats europeus emissors amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta als operadors, que se sumen a les sis accions comercials internacionals a través de les quals s'ha arribat a un total de 360 organitzadors de reunions i congressos. 

Totes aquestes accions donen el seu fruit i es tradueixen en peticions de cotitzacions de reunions i congressos al municipi per tal que després se celebrin a Sitges.  Al 2024 s’han gestionat 78 peticions i s’ha reafirmat l’aposta del sector de l’automoció i la mobilitat per la destinació. Toyota i Volvo han organitzat presentacions a Sitges, i Lexus ha realitzat el llançament a la seva xarxa de concessionaris del nou Lexus LBX. Quant a congressos, durant el mes d’abril Sitges acull 5 congressos mèdics d’associacions nacionals i internacionals.