Constitució de la “Biosphere Destinations Community” en el marc de FITUR

L'Institut de Turisme Responsable (RTI) acudeix un any més a la Fira Internacional de Turisme Fitur, que es celebrarà des d'avui fins el 21 de gener a Madrid. Es tracta d'una trobada global clau per als professionals del turisme, sent la fira capdavantera per als mercats receptius i emissors d'Iberoamèrica.

Aquesta vegada, aquesta cita és doblement important : a més de tenir l'ocasió de presentar la  nova imatge corporativa i les  novetats de cara a 2018, FITUR acollirà la primera reunió de la Biosphere DestinationCommunity, la comunitat de destinacions sostenibles que ja han obtingut el segell Biosphere Certified Destination o es troben en procés d'aconseguir-ho.

Es reuneixen totes les destinacions compromeses amb la sostenibilitat per compartir experiències i inquietuds, així com generar sinergies i comentar els reptes de futur de cara a un turisme més sostenible a nivell mundial. Les  portes també estan obertes a convidats i observadors d'interès.

En aquesta primera reunió, que es repetirà anualment, la ciutat de Barcelona realitzarà les labors de coordinació –aquest paper podrà canviar cada any-, en haver estat la primera destinació a obtenir la certificació Biosphere Certified Destination, que ostenta des de 2011. 

Ser membre de “Biosphere DestinationsCommunity” és pertànyer a un club de destinacions la sostenibilitat de les quals està garantida per criteris globalment acordats en Conferències patrocinades per la UNESCO i la OMT. Les destinacions “Biosphere Destination”són destinacions que realitzen un mesurament integral de la seva contribució als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i a l'Acord de París contra el Canvi Climàtic a través de les directrius assenyalades en la Carta Mundial de Turisme Sostenible

Les destinacions Barcelona (ciutat i regió) i Sitges han estat presents a la constitució de la Biosphere Destinations Community, punt de trobada de totes les destinacions (com la nostra @bcnmoltmes) compromeses amb la sostenibilitat turística