Festa del Turisme, de la Gastronomia i del Comerç
El dimecres 24 d'abril arriba la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç de Vilanova i la Geltrú. Un esdeveniment coorganitzat pel Gremi d'Hostaleria de Vilanova, Viu Comerç, l'Estació Nàutica Vilanova i la Geltrú a través del Visit Vilanova i la Regidoria de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
La celebració recull l'esperit de les anteriors edicions de les nits de la Gastronomia i les nit del Turisme i el Comerç en una única festa que celebra el treball col·laboratiu dels sectors units en la promoció, la projecció i el posicionament de la capitalitat de Vilanova i la Geltrú.
La festa posa en valor el producte local de la gastronomia vilanovina, que compta amb el segell gastronòmic de l'Agència Catalana de Turisme i és part del patrimoni cultural que s'ha sabut transmetre i conservar, de generació en generació i que sempre ha estat un dels referents de la cuina catalana.
Per altra banda, i amb l'objectiu de destacar i valorar el talent i l'enginy dels empresaris i empresàries i organitzacions locals, que contribueixen en el desenvolupament econòmic i el dinamisme de la ciutat d'una manera activa i responsable en el sector del turisme, la restauració i el comerç, es lliuraran reconeixements a establiments comercials, turístics i gastronòmics.
L'acte el conduirà i l'amenitzarà la reconeguda cantant, actriu i presentadora de TV Lucrècia.
CÒCTEL:
Destil·leries MG:
- Còctel de benvinguda
Patates Piqué:
- Aperitius de benvinguda
La Daurada:
- Cabdell a la brasa, freginada d'alls i ventresca de tonyina vermella de Vilanova
- Calamar de la Llotja farcit a la bruta, acabat a la brasa i crema de la seva tinta
Escola d'Hostaleria Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges:
- Mini hamburguesa de carn amb formatge blau i ceba envinagrada
- Croqueta de sípia de Vilanova amb botifarra negra
- Maki de seitó de la Llotja de Vilanova
La Gambarrada:
- Tonyina de Vilanova gamberra
La Patum:
- Algergínia a la flama amb sobrassada de mel, formatge brie i fruits secs
Marejol:
- Sardina de Vilanova marinada
SOPAR:
La Pepa · Origen Mediterrani:
- Tàrtar de Llobarro de Vilanova amb gelat d'ajoblanco i maionesa cítrica de wasabi
La Daurada:
- Terrina de cap i pota de porc, crema de pernil ibèric, porro a la brasa, gamba vermella de Vilanova i reducció dels seus caps
Valentí Helados de autor:
- Gelat de Llunes de Vilanova
Passions, l'Origen del Pa:
- Varietat de pans
La Finca:
- Cafès i infusions
Destil·leries MG:
- Gin tònic de festa