Oberta la convocatòria per optar als Premis d'Enoturisme

VII Premis d'Enoturisme ‘Rutes del Vi d´Espanya’. Aquests guardons reconeixen les millors iniciatives promogudes dins de la marca Rutes del Vi d'Espanya

L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha fet pública la convocatòria de la VII Edició dels Premis d'Enoturisme 'Rutes del Vi d'Espanya', una iniciativa amb què es reconeix la tasca de les empreses i els territoris en el desenvolupament continu de l'oferta enoturística del nostre país. La major part d’aquesta oferta enoturística està representada per Rutas del Vi de España, un club de producte creat per ACEVIN que s'ha convertit en el referent de l'enoturisme espanyol gràcies a un model basat en la qualitat i en la cooperació publicoprivada.

L'objectiu dels Premis d'Enoturisme 'Rutes del Vi d'Espanya' és ressaltar l'aposta per un tipus de turisme diferent en què la cultura i la tradició vitivinícola del nostre país es converteixen en dinamitzadors de lentorn rural. L'èxit d'aquest enfocament està representat per les 37 rutes que actualment formen part de la marca. La varietat i riquesa de propostes enoturístiques d'aquestes 37 rutes (creades des dels diferents establiments i institucions que formen part d’aquestes, com cellers, restaurants, enoteques, establiments hotelers, museus, agències de viatges, etc.) estarà representada, una vegada més, a les diferents categories d’aquests Premis. Aquesta setena edició comptarà amb un total de 14 categories, tretze concurrents i una meritòria. Aquestes categories són:

  • Millor Iniciativa Enoturística
  • Millor Acció de Promoció
  • Millor Destinació Enoturística Sostenible i Responsable
  • Millor Municipi Enoturístic
  • Millor Celler Obert al Turisme
  • Millor Allotjament Enoturístic
  • Millor Oferta Gastronòmica
  • Millor Establiment Enoturístic
  • Millor Experiència Enoturística
  • Millor Racó o Paisatge Enoturístic
  • Compromís amb la Sostenibilitat
  • Impuls de l'Enoturisme Inclusiu
  • Protecció i Posada en Valor del Patrimoni
  • Mèrit Enoturístic (premi meritori, destinat a una persona destacada per la seva tasca a el desenvolupament i la promoció de l'enoturisme)

De periodicitat biennal, els Premis d'Enoturisme Rutes del Vi d'Espanya no tenen dotació econòmica. Hi poden participar tots els establiments, serveis i institucions que

formen part del club de producte Rutes del Vi d'Espanya d'ACEVIN. La data límit de presentació de candidatures per a aquesta setena edició s'ha establert el 5 de juliol de 2024. Els criteris per poder accedir a cada categoria, les bases d'aquests premis i els formularis de participació es poden consultar des d'avui a la pàgina web de Rutas del Vi d'Espanya www.wineroutesofspain.com

Com a les edicions anteriors, un jurat professional i multidisciplinari -compost per representants de l'Administració, els sectors enològic i turístic, i crítics, periodistes i experts de reconegut prestigi- serà l'encarregat de seleccionar les millors propostes presentades al concurs.

Els Premis d'Enoturisme 'Rutes del Vi d'Espanya' formen part de les accions de promoció

i suport a la comercialització del producte turístic Rutes del Vi d'Espanya que es desenvolupen en col·laboració amb la Secretaria d'Estat de Turisme, TURESPAÑA i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La implicació de tots ells, a més dels acords amb altres organismes com la Plataforma Estatal Representativa de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF), la Associació Espanyola d'Enoturisme i Turisme Gastronòmic (EG), la Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles (CECRV) o l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE), i el constant treball de tots els socis de cadascuna de les Rutes del Vi, ha situat a Rutes del Vi d'Espanya com a referent nacional de l'enoturisme.

Sobre ACEVIN:

L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) és una entitat sense ànim de lucre que aplega les principals regions vitivinícoles d'Espanya. El seu objectiu és promoure l'enoturisme com a motor de desenvolupament econòmic i social en aquestes zones, impulsant la qualitat i la sostenibilitat a l'oferta turística.