Elsa Artadi, nova Portaveu i Consellera d'Empresa i Coneixement

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha nomenat aquest dissabte al migdia el nou Govern amb dues novetats principals: la restitució de Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Toni Comín -empresonats i exiliats- i la incorporació d'Ernest Maragall a Exteriors. Torra preveu que els consellers prenguin possessió el pròxim dimecres 23 de maig.

Aquest és l'organigrama definitiu de l'executiu, que haurà d'estar molt pendent dels moviments que faci el govern espanyol per impedir que els presos i exiliats assumeixin el càrrec.

 Portaveu del Govern i Empresa i Coneixement

Elsa Artadi (Barcelona, 1976) és economista; ha estat professora d’Economia a Milà i a la UPF i ha treballat per al Banc Mundial. El 2011 va entrar a la Generalitat com a assessora del Departament d’Economia i ha ocupat diversos càrrecs al departament. L’estiu del 2016 es va afiliar al PDeCAT i l’any passat va ser escollida diputada a les llistes de Junts per Catalunya.

Vicepresident, Economia i Hisenda

Pere Aragonès i Vidal (Pineda de Mar, 1982) és llicenciat en Dret, tot i que ha fet estudis en Història Econòmica. El 1998 es va integrar a les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, i dos anys després a ERC. El 2006 va ser elegit diputat al Parlament per ERC.

Pere Aragonès - ACN

Salut

Antoni (Toni) Comín i Oliveres (Barcelona, 1971) és fill del dirigent comunista Alfons Carles Comín. És llicenciat en Filosofia i Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha estat professor d’ESADE. Membre de Ciutadans pel Canvi, va ser diputat al Parlament pel grup socialista, però el 2014 se'n va desvincular i el 2015 es va incorporar a Junts pel Sí. El 2016 va ser nomenat conseller de Salut. Va ser cessat el 27 d’octubre del 2017, en aplicació de l’article 155, i tres dies després va marxar a Brussel·les, davant la persecució de la justícia espanyola. És a l’exili, encara, a Bèlgica.

Toni Comín - ACN

Treball, Afers Socials i Famílies

Chakir El Homrani Lesfar (Barcelona, 1979) és sociòleg. Va entrar a la política a través d’Avalot, la branca juvenil de la UGT. El 2004 va començar a militar a ERC, a Granollers. El 2015 va integrar-se a les llistes de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, com a cinquè membre de la candidatura pel partit republicà.

Homrani - ACN

 

Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Teresa Jordà i Roura (Ripoll, 1972) és llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1999 va ser nomenada regidora per Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Ripoll. El 2003 va ocupar l’alcaldia d’aquest municipi, que mantindria fins al 2011. Posteriorment seria escollida diputada al Congrés del Diputat dins les llistes d’ERC.

Teresa Jordà - ACN