CONFORCAT A MIDA: Desenvolupament d'experiències enoturístiques

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya juntament amb la FIHRT (Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme) i la col·laboració de la Ruta del Vi DO Alella organitzen el curs Desenvolupament d’experiències enoturístiques. Es tracta d’una formació compartida entre els diferents tipus de negoci (restaurants, allotjaments, cellers, agrobotigues, productors) on podran interconnectar allò que s’ofereix al territori i desenvolupar experiències enoturístiques pròpies i col·laboratives, vinculant els productes del territori, en concret del Maresme i Vallès.

Formació 100% subvencionada pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.

Inscripció al curs^

Ja podeu realitzar la sol·licitud a través del següent formulari. Aquesta sol·licitud no compromet a la matriculació de la persona participant. Un cop realitzada, ens posarem en contacte per omplir la documentació requerida.

Durada, calendari i lloc^

DURADA TOTAL DEL CURS
30 hores.

CALENDARI I HORARI
13, 20 i 27 de maig; 3, 10 i 17 de juny 2024 de 9 a 14h.

LLOC D'IMPARTICIÓ
Hotel Augusta Vallès (AP-7, Km 12 5, 08410 Granollers).

Objectius i continguts^

OBJECTIUS:

  • Obtenir informació, eines i recursos per poder desenvolupar experiències enoturístiques interconnectant diferents tipus d’empreses enoturístiques del territori.
  • Analitzar escenaris de desenvolupament d'explotació d'experiències enoturístiques, recursos culturals, patrimonials, socials, vitícoles i celler i/o empresa organitzadora.
  • Estimar les possibilitats de disseny o de millora de diferents experiències o productes enoturístics, després d'analitzar la informació identificada o proporcionada.
  • Determinar eines de comunicació i avaluació.

 

CONTINGUTS

  • Escenari del desenvolupament d’experiències turístiques: anàlisis del perfil de la demanda enoturística, categorització de productes i serveis, identificació dels elements i recursos interns i externs en el desenvolupament d'una experiència enoturística i identificació de tendències enoturístiques.
  • Pràctica de creació experiència enoturística pròpia: vinculació dels diferents productes i serveis del territori, dissenys de diferents propostes d’experiències: accions de fidelització del turista, organització d'esdeveniments enoturístics i promocionals.
  • Eines per a la difusió i avaluació de les experiències.
  • Com crear sinèrgies entre productors d'un mateix territori i crear un producte enogastronòmic atractiu.
  • Combinarem contingut, amb experiències, testimonis de productors i visitarem espais/obradors per captar l'essència del territori.

Destinataris i requisits^

Adreçat a treballadors/es de diferents tipus de negocis vinculats a l’enoturisme (restaurants, allotjaments, cellers, agrobotigues, productors...) on és important generar dinàmiques que promoguin la generació de sinèrgies i propostes compartides. El col·lectiu prioritari són persones treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades.

No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública.

Docent^

Gemma Muray Clara Soler, expertes en turisme enogastronòmic. Són les fundadores de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l'àmbit enogastronòmic, turisme gastronòmic de proximitat i creació d'experiència turísticaLa Gemma és graduada en direcció turística i també en el curs d’extensió universitària com a Sommelier. Ha treballat com a responsable d’enoturisme a un celler del Penedès. La Clara és graduada en Comunicació Audiovisual i especialitzada en el món de la direcció, ha format part de diferents projectes tant nacionals com internacionals. La seva passió per les experiències gastronòmiques l'ha portat a formar-se i a involucrar-se professionalment en el món de la sumilleria l'enoturisme i el maridatge.