Replantegen la Vetllada de Cuida Solidària

Deixa de fer-se a Tona i passa al Seminari de Vic

La Vetllada de Cuina Solidària prepara una nova edició. El certamen gastronòmic, que cada any aplega 25 cuiners i restauradors d’Osona, el Ripollès i la Selva amb l’objectiu de recaptar fons per finançar projectes benèfics, se celebrarà el proper 28 de juny a Vic. Aquest gener ja s’ha obert la convocatòria per rebre els projectes de les entitats que vulguin ser beneficiàries. El període es tanca el 28 de febrer.

L’edició d’enguany afronta alguns canvis importants, com van exposar dimarts en roda de premsa els seus màxims responsables. El primer fa referència a la ubicació. Es trasllada al Pati de l’Ós del Seminari, fet que permetrà resoldre millor les necessitats logístiques de la Vetllada. En aquest sentit, Manel Molera, membre de l’organització, va voler agrair la col·laboració durant els anteriors cinc anys de l’Escola d’Hostaleria de Tona, on fins ara se celebrava el sopar.

Per la seva banda, el gerent del Seminari Vic, Raimon Casals, va expressar que “estem contents que l’esdeveniment es porti a terme al Seminari Vic, ja que encaixa amb el compromís social de l’edifici i, a la vegada, se suma al seguit d’accions culturals i gastronòmiques durant l’estiu que ens permeten obrir-nos a la ciutat”.


En les cinc edicions anteriors, la Vetllada, que organitza Cuiners Solidaris d’Osona, ha recollit vora 56.000 euros que han servit per finançar una desena de projectes solidaris que lluiten contra la pobresa o l’exclusió social.