Arrenca un Mercat Medieval de Vic de cinc dies

El Mercat Medieval de Vic, una des les propostes de lleure més multitudinàries del pont de la Puríssima, ja batega. La 22a edició ha arrencat aquest dimecres i s’allargarà cinc dies. La jornada de diumenge serà gratuït per als paradistes per compensar la mala edició de l’any passat, en què ni els dies ni la meteorologia van acompanyar. Aquesta serà la cinquena vegada que el Mercat Medieval dura cinc dies, tot i que la mitjana més habitual han estat les quatre jornades.

Un total de 354 parades d’artesania, alimentació i tavernes es desplegaran per tot el nucli antic, deguadament ambientat gràcies a la implicació de set entitats sense ànim de lucre de la ciutat. Entre les propostes d’ambientació es manté el Campament Medieval, en què una quarantena de personatges tornaran a recrear escenes de la vida quotidiana a l’edat mitjana. Al mateix sector de les Adoberies hi haurà les demostracions d’oficis artesanals medievals, a més d’un espai específic destinat als productes locals, amb 11 parades de productors agroalimentaris de la comarca.

I si les Adoberies mantenen protagonisme, també surt reforçada la ubicació de la plaça dels Màrtirs. A més de concentrar-hi l’habitual ventall d’activitats adreçades al públic familiar, també s’hi ha traslladat l’exposició d’aus rapinyaires, una de les propostes que acostuma a congregar més badocs.

Durant els cinc dies també es podrà assistir a les vuit escenes amb què es desplega ‘L’assalt de l’Altarriba’ un recorregut teatral basat en uns fets ocurreguts a Vic al segle XV. Per un mercat que es diu medieval no hi podia faltar la implicació del principal actiu cultural de la ciutat en aquest àmbit, el Museu Episcopal, que estrenarà visita teatralitzada.

I pel que fa a la sempre complicada tasca d’aparcar, a banda dels pàrquings perifèrics habituals es tornarà a habilitar un espai al carrer de Rafael Subirachs, a un preu de 5 euros.