Bones previsions d'ocupació pel pont de la Puríssima a Osona

El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves tornen a ser reclams turístics de la comarca

 
Les comarques de muntanya de la Catalunya Central encaren un pont de la Puríssima amb unes previsions d'ocupació un pèl superiors a les de l'any passat. És el cas d'Osona que, com ja és habitual en aquestes dates, esdevé destí turístic pel Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves.

Dimecres 6 de desembre es dona el tret de sortida al Mercat Medieval de Vic, que s'allargarà fins diumenge 10, i coincideix també amb la 37a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves, que també s'allargarà fins al dia 10. Tot i que la d'Espinelves és molt més antiga, des de fa anys les dues fires s'han convertit en un reclam turístic molt rellevant per les dues poblacions però també per la comarca.

L'assistència aquests dies al Mercat Medieval es preveu que se situï als 100.000 visitants, mentre que la Fira de l'Avet al petit municipi d'Espinelves sol acollir entre les 60.000 i les 80.000 persones. Aquestes xifres acaben revertint en uns bons nivells d'ocupació a les cases i hotels de la comarca. És el cas, per exemple, de l'allotjament al Seminari de Vic que, pels dies del Pont de la Puríssima, ja tenen ocupades el 95% de les places.

El client majoritari dels hotels de la Catalunya Central és l'empresari i, per aquest motiu, l'ocupació sol ser baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. Tanmateix, pel sector turístic rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l'any i, després d'una caiguda en l'ocupació de l'any passat, enguany es torna a recuperar la tendència amb unes previsions d'ocupació que volten el 100%.