Es recull més d'una tona de residus abocats il·legalment a l'entorn natural de la Mancomunitat

1.753 persones voluntàries de vuit municipis de la Mancomunitat, entre els quals Tona, han recuperat 1.094,7 quilos de residus durant la campanya “Let’s Clean Up Europe”

Vuit municipis de la Mancomunitat –Aiguafreda, Folgueroles, Muntanyola, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona i Viladrau- han recollit 1.094,7 quilos de residus de l’entorn natural entre el 5 i el 20 de maig.

La iniciativa forma part de la campanya “Let’s Clean Up Europe”, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, camins o marges de rius.

En aquesta desena edició, els pobles mancomunats adherits a la campanya han organitzat la seva pròpia acció en col·laboració amb entitats, centres educatius i la Mancomunitat.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, destaca l’elevada participació –gràcies a la participació d’alumnat d’escoles, instituts i ciutadania- i agraeix la seva coresponsabilitat per seguir cuidant l’entorn de manera conjunta. Totes les accions van acabar amb una caracterització i recompte final dels residus recollits.

Més d’una tona de residus recollits:
- Aiguafreda. 321 kg recollits i 206 participants (ciutadania i escola La Muntanya)
- Folgueroles. 93,2 kg recollits i 52 participants (ciutadania i Institut Escola Mossèn Cinto)
- Muntanyola. 18,2 kg recollits i 54 participants (escola Muntanyola)
- Sant Miquel de Balenyà. 67,5 kg recollits i 130 participants (ciutadania i escola Les Basseroles)
- Santa Eulàlia de Riuprimer. 35 kg recollits i 31 participants (ciutadania)
- Taradell. 169,3 kg recollits i 357 participants (ciutadania i centres educatius)
- Tona. 275,5 kg recollits i 799 participants (centres educatius)
- Viladrau. 115 kg recollits i 124 participants (ciutadania i escola Els Castanyers)

Repartiment de compost de la planta de compostatge
Al llarg de la jornada, en alguns dels municipis –Aiguafreda, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau- es va repartir gratuïtament compost procedent de la planta de compostatge de la Mancomunitat en el marc de la Setmana Internacional del Compostatge (ICAW).
D’aquesta manera, s’ha volgut agrair a la ciutadania la seva col·laboració a l’hora de recollir els residus orgànics, i a través dels quals s’obté compost que es reutilitza en el sector agrícola per millorar la fertilitat dels sòls i dels cultius. Una acció que va en consonància amb donar valor als residus que es promou des de l’ens supramunicipa