El Gran Recapte d'Aliments a Osona necessita uns 800 voluntaris per al proper 1 i 2 de desembre

La campanya del Gran Recapte d'Aliments a Osona, que organitza el Banc dels Aliments, necessita més voluntaris. Així ho van explicar aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la campanya del proper 1 i 2 de desembre. De moment, n'hi ha 265 de registrats dels 1.000 que es necessiten, deia Víctor Pedragosa, coordinador de les delegacions dels bancs dels aliments, remarcant que el ritme d'inscripció no estava seguint les tendències de les temporades passades.

Disposar de més voluntaritat signfica que es puguin cobrir més punts de recollida d'aliments i que els torns estiguin més ben repartits. A Osona, s'hi han adherit 58 botigues i supermercats. Vic concentra la major part de col·laboradors (24 establiments). El segueixen Manlleu i Torelló, amb 8 espais; Tona amb 4; i Centelles, Taradell i Olost amb 3. Els aliments recollits en cadascun d'aquests punts serviran per abastir les necessitats socials del municipi.

El portaveu del Rebost Solidari de Vic, Biel Barnils, apuntava que atenen uns 2.500 usuaris (unes 700 famílies) i que el menjar recollit en el Gran Recapte cobreix la demanda fins a l'abril-maig a la ciutat. Els altres mesos, els aliments s'obtenen d'un programa de la Unió Europea.
 

Una voluntària del Gran Recapte d'Aliments Foto: Adrià Costa


Objectius i aliments

L'objectiu d'enguany és superar o mantenir els 102.676 quilos d'aliments que es van recollir l'edició passada. Els principals productes que demana el Banc dels Aliments, tal com va explicar el nou president comarcal Sebastià Raurell, són oli, llet, conserves, llegum cuit, potets de fruita, bolquers, gel de bany i rentavaixelles.

Raurell també va aprofitar la roda de premsa per fer un agraïment al seu antecessor, Xavier Farrés, i a totes les associacions, entitats, institucions, empreses i voluntaris que en formen part. Per la seva banda, Àlvar Solà, regidor de Benestar i Família, va explicar que la precarietat era "transversal", en el sentit que pot afectar a tothom, i és present a Vic i a Osona. Solà va remarcar la importància del teixit associatiu per desenvolupar aquest rebost solidari, a més de les accions que desenvolupa el mateix ajuntament.
 

 Fes-te voluntari