“Bèsties, bestioles i flors”, Sant Pere de Casserres presenta el nou itinerari ambiental per famílies

El nou Itinerari ambiental del Monestir de Sant Pere de Casserres veu la llum amb la “SORTIDA PER FAMÍLIES: BÈSTIES, BESTIOLES I FLORS A SANT PERE DE CASSERRES”.

Una proposta participativa d’acord amb la història de Sant Pere de Casserres i les característiques ambientals del lloc, animant a descobrir els diferents elements del recorregut, a través de llegendes, preguntes, enigmes i jocs que ens permetran conèixer bones pràctiques en l’entorn natural, el medi físic, la geologia, les plantes aromàtiques i remeieres, els vertebrats, els invertebrats i les aus.

Trobem l’Orella d’os i descobrim que és una de les poques espècies que resten d’abans de les glaciacions convivia amb els dinosaures i encara perdura. Nogueroles, crespinells o un auró negre ens marcaven l’itinerari. De tant en tant, es feia parada per observar les cingleres de l’altra banda de la cua de pantà, actualment ben seca i aquesta vegada sense gaire sort no vam veure ni falcons ni cap altra rapinyaire però sí els seus nius.

Un cop a dins al Monestir es proposava un repte “A veure qui troba més bèsties, bestioles o flors dins les parets de Sant Pere de Casserres”, aquesta proposta inicialment entranya resulta ser d’allò més entretinguda i interessant, i és que la flora i la fauna està integrada a les nostres vides des de sempre.

L’itinerari ambiental s’incorpora a l’oferta permanent actual del monestir, on es podrà gaudir de manera  lliure amb la visita. Es tracta d’un joc, amb sis parades, a cada una d’elles hi trobem un plafó que presenta curiositats i jocs per descobrir com l’aigua, la vegetació o la fauna defineixen el paisatge.

Aquesta proposta s’ha portat a terme per part d’Osona Turisme, Consell Comarcal d’Osona amb el suport de BBVA i Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb la voluntat d’apropar el patrimoni natural que envolta el Monestir, així com donar a conèixer la vinculació entre la vida al monestir i el seu entorn natural a tots els participants, grans i petits.