El Consell Comarcal d'Osona i el Consell Assessor de Museus presenten les activitats del Dia Internacional dels Museus 2023

El Consell Assessor dels Museus, òrgan gestionat pel Consell Comarcal d'Osona amb la col·laboració dels diferents museus de la comarca ha presentat, aquesta setmana, tota la programació entorn del Dia Internacional dels Museus 2023.

La roda de premsa de presentació va tenir lloc a Tona el 9 de maig, en la qual Amadeu Lleopart Costa, alcalde i regidor de cultura del municipi, va posar de manifest la dificultat de gestionar els museus i valorar el patrimoni cultural, al mateix temps que va reivindicar l'aposta de l'ajuntament pel nou Centre d'Interpretació del Camp de les Lloses. Lleopart va convidar tothom a visitar els museus, com un espai d'aprenentatge, vivència i emocions.

Aida Canal Anglada, tècnica de Turisme del Consell Comarcal d'Osona, en una contextualització de les jornades al voltant del Dia Internacional dels Museus 2023 sota el lema "Museus: Sostenibilitat i Benestar" que es portarà a terme del 13 al 21 de maig, va dir que "des de turisme i cultura fa temps que treballem per la sostenibilitat, l'entenem com a imprescindible, la sostenibilitat tant en l'àmbit de canvi climàtic o ambiental com també en l'àmbit econòmic, social i cultural". Com a exemple de benestar, s'ha mantingut la iniciativa de "Benvinguda a la gent gran", que des de fa tres anys es treballa de forma conjunta entre el Consell Assessor de Museus i dinamitzadors de la gent gran d’Osona.

En el mateix acte es va presentar el joc definitiu del "Lladre de museus", un joc que uneix tota la comarca a partir dels museus i centres d'interpretació. El joc planteja una notícia fictícia sobre un incident que afecta els 11 recursos patrimonials; a partir d'aquí es plantegen 11 enigmes (un per cada recurs) i 3 grans preguntes. Els museus i centres d'interpretació participants disposen d'un llibret per facilitar el joc.

Consulteu la informació de les activitats que van explicar els representants dels museus a www.osonaturisme.cat/dimosona2023