El Consell Comarcal d'Osona atorga el Premi Promesa 2022 al cuiner Eduard Aliberch

En el marc de la Gala Osonenc de l'Any que organitza El 9 Nou, el CCO va concedir el Premi Promesa 2022 al cuiner Eduard Aliberch Crusellas.

El Consell Comarcal d'Osona atorga cada any el Premi Promesa a una persona de la comarca que hagi destacat en el seu àmbit professional. En anys anteriors s'havia atorgat en l'àmbit de la música, del teatre i de l'esport.


La comissió interna integrada per tècnics i polítics de l'ens supramunicipal ha apostat per atorgar el Premi Promesa al cuiner osonenc Eduard Aliberch, cuiner nascut a Santa Eulàlia de Riuprimer, actualment és el xef del restaurant Mas Monells de Sant Bartomeu del Grau. Fa cuina catalana d'autor, en una masia en plena natura, en un entorn rural i tranquil. Serveix principalment productes frescos, de temporada, alguns collits al seu propi hort i amb receptes amb tòfona fresca de proximitat, quan n'és temporada, entre altres plats exquisits.


En l'etapa prèvia al Mas Monells, Aliberch havia estat el xef de Cal Jutge, a Orís, durant 8 anys, entre els anys 2014 i el 2022. Va estudiar al CETT Barcelona, el centre universitari de referència de Turisme, Hosteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, i havia treballat molts anys a Can Jubany, al costat d'en Nando. En l'actualitat, l'Eduard és també el president del col·lectiu Osona Cuina.


La seva trajectòria, malgrat tenir tot just trenta-dos anys, encaixa dins dels valors i l'esperit del guardó que busca donar visibilitat a l'esforç sovint poc mediàtic de joves promeses. Així mateix, serveix per reconèixer la tasca d'un sector, la gastronomia, que és una de les grans fortaleses que tenim a Osona, un territori on hi ha més de 500 restaurants.