La ciutat de Vic es prepara per tornar a acollir la Mostra d'Entitats

Una setantena d’entitats protagonitzaran la 19a edició de la mostra que tindrà lloc el dissabte 6 de maig de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre

Més de 70 entitats de Vic tornaran a participar en aquest acte de caràcter lúdic i festiu que enguany arriba a la seva 19a edició. Es farà el dissabte 6 de maig a la rambla del Passeig i del Carme des de les 5 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre.

Aquesta jornada és una excel·lent oportunitat perquè associacions, fundacions i altres col·lectius sense ànim de lucre puguin donar a conèixer el seu projecte i les seves activitats amb el conjunt de la ciutadania. I més enllà d’acostar tota la riquesa del teixit associatiu vigatà al conjunt de la població, la Mostra d’Entitats és també un espai òptim perquè les mateixes entitats de la ciutat coneguin la tasca que desenvolupen les altres organitzacions de la societat civil vigatana. La Mostra d’Entitats és treball en equip, desig de canvi, compromís i solidaritat.

Després de 19 edicions, el dia de la Mostra d’Entitats ha esdevingut una data clau al calendari per totes les entitats sense ànim de lucre de la ciutat, la presència de les quals possibilita la creació d’un espai de reflexió, convivència i establiment de xarxes que contribueix a seguir enfortint els fonaments de l’associacionisme i el voluntariat.

Des de les 5 de la tarda el públic assistent tindrà l’oportunitat de conèixer de ben a prop una part important del teixit associatiu de la ciutat, on la varietat i riquesa d’aquest es veurà representada amb la presència d’entitats culturals, artístiques, socials, religioses, musicals i un llarg etcètera. En aquest sentit, cal destacar que a la zona de la rambla del Passeig s’hi ubicaran totes les entitats esportives així que els assistents tindran l’oportunitat de provar diferents jocs i disciplines esportives com ara bicitrial, futbol sala o pole dance. I a la part oposada, a la rambla del Carme, s’hi desenvoluparà la Fira de Cooperació, l’espai que aglutina totes aquelles entitats que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament.

La jornada també comptarà amb una programació cultural elaborada per les pròpies entitats que omplirà la Mostra de música i activitats per totes les edats. Per conèixer els horaris, les propostes i les entitats protagonistes feu clic aquí.

Gimcana per afavorir la interacció entre el públic i les entitats

I per dinamitzar la jornada no hi podia faltar la Gimcana de la Mostra! Per tercer any consecutiu s’ha organitzat aquesta activitat per afavorir així la coneixença entre visitants i entitats. Els participants que vulguin obtenir el premi de la gimcana hauran de realitzar un seguit de proves en diversos estands, i entre tots aquells que la finalitzin es sortejarà una panera composta per articles cedits per part del teixit associatiu de la ciutat.

Teixit associatiu ric, divers i compromès

Vic compta amb més de 300 entitats sense ànim de lucre, procedents de tots els àmbits, i que treballen potenciar la cohesió social i la bona convivència a la ciutat.

A totes elles, l’Ajuntament de Vic els ofereix un servei d’assessorament gratuït, que el passat any 2022 es va traduir en més de 220 suports.