Potenciem les sinèrgies entre artesania, turisme i comerç a Osona

Osona Turisme ha presentat un nou pla per promocionar l'artesania de la comarca amb la finalitat que aquest sector es converteixi en un altre segment d’interès turístic

El Consell Comarcal d’Osona vol fer de l'artesania i la creativitat de la comarca un valor afegit i convertir-les en un atractiu turístic. En aquesta línia treballa el nou Pla Estratègic d'Artesania, Turisme, Comerç i Entorns creatius que aquesta setmana Osona Turisme ha presentat a l'Espai Joan Font de Rupit.

Osona Turisme ha presentat aquest full de ruta que busca crear oportunitats entre el món artesà, creatiu i el món turístic i comercial. El document identifica les potencialitats de l’artesania per dinamitzar el turisme i el comerç a la comarca, recollir les necessitats del món artesà i crear una estratègia amb accions per potenciar les sinergies entre artesania, turisme i comerç a Osona.  Es potenciaran nous punts de venda per arribar a més públic, es crearan més experiències creatives, s’obriran més tallers al públic i, en definitiva, s’impulsaran tot d'accions que ajudin a aprofitar la rica xarxa d'artesans per posicionar Osona com a destinació autèntica i creativa acostant l'artesania al món del comerç local i dels espais turístics.

El Conseller de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Albert Marcé Pujol, va explicar les accions a desenvolupar i es van presentar les primeres experiències artesanes que ja es porten a terme actualment, com les iniciatives de dinamització del carrer de la Riera de Vic, les activitats del Parc de les Olors de Taradell i també la Ferreria de Rupit. Aquest últim, que es va visitar després de l’acte de presentació, és un espai de recent adquisició de l'Ajuntament de Rupit i Pruit que ha tingut activitat artesanal durant més de tres-cents anys.

La presentació va comptar amb la presència de diferents artesans, creatius i tècnics i tècniques municipals interessats en les futures accions del projecte.

Osona, comarca rica en artesans i creatius

La comarca té una de les xarxes de creatius i artesans més rica i diversificada de Catalunya, tenim des d'artesanes creadores de productes tradicionals creats com feien les nostres àvies fins a creatius que treballen amb les eines i productes més innovadors i la tecnologia més moderna. Per Osona Turisme l'artesania és un dels principals segments desenvolupar com a element diferenciador i innovador de la comarca.