Rupit i Pruit presenta a FITUR de Madrid el model de gestió turística que l'ha portat a ser guardonat com a Best Tourism Village of the World per l'OMT

Rupit i Pruit va ser present ahir, 19 de gener, a unes de les cites anuals més destacades internacionalment del sector turístic, FITUR, a Madrid.

La fira internacional del turisme d’enguany va reunir aquest dijous els pobles de l’estat espanyol distingits amb aquest prestigiós guardó: Rupit, Alquézar i Guadalupe, juntament amb  Lekunberri i Morella que van obtenir el distintiu en l’edició de l’any passat.

L’alcalde, Albert Marcé, en un acte conjunt amb la diputada de turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va presentar l’experiència de Rupit i Pruit com a poble recentment guardonat com a Best Tourism Village of the world per la OMT 2022.

La presentació de Rupit a FITUR va recollir l’aposta de l’actual consistori per a un model de gestió sostenible, responsable i de qualitat; que juntament amb la ubicació privilegiada de la població al cor del Collsacabra i les actuacions iniciades als anys 70 per preservar el patrimoni cultural i natural del municipi; han portat Rupit i Pruit a ser reconegut internacionalment.

El municipi encara una nova etapa amb nous reptes per seguir treballant i millorant el camí cap a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

Best Tourism Villages of the world de la OMT

El guardó reconeix les destinacions rurals que incorporen el turisme com a motor de desenvolupament i noves oportunitats d'ocupació i ingressos, alhora que preserven i promouen els valors i els productes comunitaris. La iniciativa també reconeix els pobles pel seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat en tots els seus aspectes –econòmics, socials i mediambientals– i pel seu enfocament en el desenvolupament del turisme d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

A la darrera convocatòria  s’hi van presentar un total de 136 pobles rurals dels cinc continents, del quals 32 han estat guardonats.

La cerimònia d’entrega del premis tindrà lloc a la població de Alula, Aràbia Saudí, el 27 i 28 de febrer del 2023.