Campanya de prevenció del Carnaval de Torelló

Coincidint amb el Carnaval, l’Ajuntament organitza, un any més, la campanya de prevenció ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te’. La campanya, que es fa amb la col·laboració de totes les entitats que formen part de la festa, inclou les xerrades preventives als centres educatius, el servei de Punt Lila i Bus Nit i la distribució d’aigua gratuïta.

Aquest any, la campanya ha renovat la seva imatge i ha readaptat els missatges per arribar a tota la població amb un llenguatge més directe. Com sempre, s’han fet xerrades informatives als alumnes de 3r i 4rt d’ESO i s’han enviat cartes amb recomanacions a les famílies, als joves, a les colles carrossaires i als centres educatius. Es fan recomanacions entorn del consum d’alcohol i altres substàncies, comportaments incívics, assistència sanitària, ús dels lavabos públics, violència sexual i comportaments sexistes, ús del vehicle privat…

Amb la voluntat de tenir una festa lliure de violències sexuals i sexistes, el Punt Lila s’habilitarà les nits de Pullassu, Senyoretes i Homenots i per la rua de Carnaval i el Festival Terra Endins.

• Dijous, de 23 h a 4 h de la matinada (plaça Jacint Verdaguer).
• Divendres, de 21 a 22.30 h i de les 0 h a 4 de la matinada (baixos del Casal, plaça Nova, 14).
• Dissabte, de 23 h a 1 h de la matinada (Torelló Jove, carrer Enric Prat de la Riba, 17).
• Dissabte, durant el ball (zona esportiva) d’1 h a 6 de la matinada.

D’altra banda, a totes les barres hi haurà aigües gratuïtes. Finalment, el Consell Comarcal organitza el servei de Bus Nit per facilitar la tornada del Carnaval dels participants procedents de diversos municipis de la comarca. Els busos sortiran del carrer del Ter, davant de Can Cata, en dues franges horàries, a les 4 i 5.30 h de la matinada.