Arriba una nova edició a de la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible

El Consell Comarcal d'Osona col·labora i participa un any més en la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible (FECS) que tindrà lloc a Vic del 16 al 18 de febrer de 2023.

En el marc de la FECS, enguany l’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) organitza la Trobada formativa per a comunitats energètiques que tindrà lloc el dissabte 18 de febrer a l’Edifici d’El Sucre de Vic. En horari de 9h a 14h, la matinal s’adreça a totes les persones interessades en les comunitats energètiques i en els projectes d’autoconsum compartit, als socis i sòcies de les cooperatives creades o en procés de creació i a electes i persones treballadores de l'administració local relacionades amb la transició energètica.

La creació i el desplegament de comunitats energètiques a Osona avança a gran velocitat, ja n’hi ha 19 de constituïdes, i unes quantes més estan en procés de creació o valoració. També ha crescut el nombre de persones sòcies que en formen part, que ja s’acosta al miler. Des de l’Agència Local de l’Energia d’Osona es dona suport a la creació i consolidació de comunitats energètiques, amb nombroses guies i materials pràctics.

D’altra banda, durant el 2022 ha començat a caminar Osona Energia SCCL, la cooperativa de segon grau que dona servei a totes les comunitats energètiques que ho desitgin, oferint serveis de formació, suport tècnic i administratiu. D’aquest projecte en parlarà en el marc de la fira el president de la cooperativa de segon grau, Ermen Llobet. (sabem dia i hora?)

El divendres 17 de febrer a les 17:30h, l’Agència Local de l’Energia d’Osona presentarà juntament amb els membres del Grup Motor de VICOOP la Comunitat Energètica de Vic, de les últimes que s’ha creat a la comarca.

Publiquem una nova edició del butlletí NEONEWS

Coincidint amb la FECS, l’ALEO ha publicat la segona edició del NEONEWS, el butlletí monogràfic de Nova Energia d’Osona que recull les principals accions dutes a terme en el marc d’aquest projecte de transició energètica de territori. La publicació, que ha sortit a la llum aquest febrer, fa un repàs a l’evolució de l’autoconsum individual, actualitza el desplegament de les comunitats energètiques, dona més detalls del projecte d’investigació PRIMA que s’ubicarà a la comarca i avança els reptes de cara el 2023.

Consulta el butlletí: https://novaenergiaosona.cat/wp-content/uploads/2023/02/NEONEWS_2.pdf

Escolta l'entrevista de Gil Salvans sobre autoconsum elèctric a EL9FM

 mapa comunitats gener23