PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona presenten la seu de l'Oficina Acelera Pyme Rural d'Osona

El programa d’ajut, sense cost per a les empreses participants, està dirigit a fomentar la digitalització de les pimes i les persones autònomes de municipis de menys de 20.000 habitants

Torelló, 10 de febrer de 2023. PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han presentat la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural d’Osona al Consorci de la Vall del Ges, Orís i BisauraL’OAP Rural és una oficina física i virtual on les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de poblacions de menys de 20.000 habitants poden sol·licitar assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci.

Les empreses i persones autònomes participants també poden accedir a seminaris sobre TIC i tallers de networking, així com a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital. Cal destacar que els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa no suposen un cost per a les empreses. 

La benvinguda a l’acte ha estat a càrrec de Marçal Ortuño, president del Consorci de la Vall de Ges, Orís i Bisaura i alcalde de Torelló, Josep Paré, alcalde de Centelles, i Montse Ficapal, secretària territorial de PIMEC Catalunya Central.Tots tres han coincidit en la importància de la col·laboració público-privada i han destacat que aquest projecte té com a objectiu principal acostar la digitalització a les empreses de municipis rurals per afavorir que siguin més competitives.

Albert Torras, tècnic assessor del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, i Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, han presentat l’Oficina Acelera Pyme Rural i la seva seu a Torelló. Torras ha apuntat que “Osona és la comarca de la província que té més municipis de menys de 20.000 habitants amb un total de 45, i és la quarta amb més empreses en aquests“. Per part seva, Bru ha explicat que “aquestes oficines trenquen les barreres de la distància, portant els serveis a zones allunyades de les àrees metropolitanes, i incentiven el contacte directe entre empreses i autònoms que cerquen tecnologies i prestadors de tecnologia de proximitat”.

Finalment, Esther Boixader, assessora tecnològica de l’OAP Rural d’Osona, ha apuntat que “la tasca de l’oficina és que les empreses percebin la tecnologia com un aliat i les assessorem per identificar de quina manera els pot ajudar a impulsar els seus negocis”. Així mateix, Boixader ha destacat que “l’objectiu és que les pimes i les persones autònomes se sentin còmodes amb les noves eines que incorporin als seus processos”.