Aquest cap de setmana arriben els Tonis a Taradell!

Arriba el gener i per tant, torna la Festa dels Tonis: els dies 13, 14 i 15 Taradell omplirà els carrers de patrimoni

La festa dels Tonis arriba als carrers de Taradell amb un seguit d'activitats que serviran per difondre el patrimoni rural de la població de Taradell. Serà un cap de setmana ple d'activitats relacionades amb la cistelleria i l'ofici de cisteller que ompliran els carrers.


El divendres 13 de gener hi ha la primera activitat a la biblioteca Antoni Pladevall i Font amb l'hora del conte a dos quarts de sis de la tarda, i tot seguit, un taller de cistelleria a Can Costa.

Pel que fa a les activitats de dissabte 14 de gener, tindrem un programa especial de Ràdio Taradell a partir de les 10 del matí, oncol·laboraran el cisteller Joan Farré, l'experta en equins Laura Riera i l'escola de tracció animal entre altres. A les 5 de la tarda s'inaugurarà l'exposició dedicada a la cistelleria de Catalunya, a la sala d'exposicions de Can Costa.

la tarda, de 6 a 8 es durà a terme l'acte principal del dia: la presentació de la Festa dels Tonis 2023. Hi assistiran les autoritats i enguany en farà el pregó la Laia Aguilà, tallerista i artesana del Montseny, per la seva tasca de difusió de les tècniques artesanes tradicionals i la seva vinculació amb el territori del Montseny. La Convidada d'Honor serà Marta Lloret, més coneguda com la Caçadora de Masies, per la seva tasca de difusió del patrimoni rural. El Toni d'Honor serà la pel·lícula Alcarràs, de Clara Simó, per la seva tasca de valorització i difusió de la vida i feines del camp, i comptarem amb la presència d'alguns dels actors del llargmetratge.

Després de l'acte de presentació es durà a terme el Tast del Porc. Encara es poden comprar tiquets a diversos comerços del poble. Per tancar la vetllada els Tonis, juntament amb l'Agrupació Sardanista, ens presentem l'espectacle "Els Llops d'Àngel Guimerà", un recull de poemes de l'autor amb el rapsode i intèrpret de Tenora Valentí Maymó.

I el diumenge 15 de gener, per començar el dia, els participants del Passant faran un esmorzar, a les 9, a l'Espai 1 d'Octubre. A 1/4 d'11 es durà a terme la recepció d'autoritats a l'Ajuntament, i a 2/4 d'11 l'ofici religiós a l'església. Tot seguit, a partir de 2/4 de 12, el Passant dels Tres Tombs, un dels actes centrals de la festa.

Aquest any els Tonis arriben amb novetats com la pàgina web, que han renovat per poder facilitar l'accés al patrimoni i que servirà com a plataforma per a mostrar totes la feina de l'entitat al llarg de l'any .