La Cavalcada dels Reis d'Orient de Vic arriba a la 79a. edició

La nit més màgica de l’any arriba a la seva 79a. edició a la ciutat de Vic amb totes les mesures sanitàries garantides. Els Reis d’Orient acompanyats pels seu seguici entraran a les 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i a dos quarts de 9 del vespre, arribaran a la plaça Major.

 

Una vegada més, i des del 1944 quan l’Ajuntament s’encarrega d’organitzar la rebuda dels Reis Mags a la ciutat, es preveu una de les cavalcades més lluïdes i emblemàtiques del país. Serà aproximadament a les 9 del vespre quan des de la balconada de l’Ajuntament, Ses Majestats rebin la benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, i el rei Melcior adreci unes paraules a la ciutadania i el popular “a dormitare, a la nonne”.

 

Tal com estableix la tradició, s’anima a tota la quitxalla a rebre els Reis d’Orient amb lluminosos fanalets. La patgessa Elisea  i el patge Berenguer seran els encarregats, com a carters reial de Ses Majestat, que de  recollir totes les cartes.

 

Recorregut de la Cavalcada

 

Inici a la carretera de Barcelona, Passeig de la Generalitat, Parc de Jaume Balmes, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de la Soledat, carrer de l’Hospital d’en Cloquer, carrer de Francesc M. Masferrer, carrer del Bisbe Torras i Bages, Plaça de Santa Teresa, Rambla del Passeig, Plaça de Santa Clara, Rambla del Carme, Rambla Davallades, Rambla de l'Hospital, Carrer del Doctor Junyent, Carrer Mossèn Josep Gudiol, Carrer Jacint Verdaguer i Plaça Major.

 

 

 

Afectacions temporals en la circulació de vehicles

 

·       A partir de les 4 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà accedir al Passeig de la Generalitat des de la sortida Vic Sud.

·      A partir de dos quarts de 6 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà circular en tot el recorregut de la Cavalcada dels Reis d’Orient i els trams de carrers que hi donen accés. La fi de les restriccions es faran en funció del pas de la cavalcada.

 

 

Talls de circulació per la Cavalcada els Reis 2023

 

Prohibicions temporals de parada i d’aparcament

 

·     A partir de les 2 del migdia no es podrà aparcar en els aparcaments habituals ubicats al llarg del recorregut de la Cavalcada i en alguns dels carrers adjacents (Passeig de la Generalitat, c. Hospital d’en Cloquer, c. de Francesc Maria Masferrer, c. Prat d’en Galliners,  Rambla del Passeig, la Rambla del Carme, la Rambla Davallades, Rambla de l’Hospital, Rambla Sant Domènec, c. Doctor Junyent c. Mossèn Josep Gudiol i carrer de Jacint Verdaguer. Tots els punts on es prohibeixi l’aparcament estaran degudament senyalitzats

 

Afectacions en les línies de transport urbanes i interurbanes

 

·       Bus urbà: L’últim bus urbà que circularà el dia 5 de gener arribarà a l’estació d’autobusos a tres quarts de 5 de la tarda.

 

·       Autobusos interurbans: A partir de les 4 de la tarda les parades de la Ponzella i Pont del Blanqueig queden anul·lades.