L'escape room "El Montseny, terra de bruixes" tanca amb èxit el seu primer mig any de vida

 

L’ACTIVITAT, EMMARCADA DINS DEL PROJECTE TRIESCAPE OSONA, ÉS UNA BONA ALTERNATIVA ALS REGALS DE NADAL TRADICIONALS PER SORPRENDRE AMICS I FAMILIARS 

Des de la seva inauguració el passat mes de juny, més de 200 persones han visitat l’Espai Montseny de Viladrau per participar en el joc “El Montseny, terra de bruixes”, una proposta que convida a famílies i grups d’amics a endinsar-se a una misteriosa casa del segle XVII per conèixer de prop el desafortunat capítol de la història de Viladrau en què 14 dones acusades de bruixeria van ser executades.

El Triescape de Viladrau es compon de tres tipus de proves, que es poden realitzar de forma conjunta o per separat, escollint les que més s’adapten a les característiques de cada grup. El fil conductor del joc comença convidant als grups a fer una prova de geocaching i una gimcana pel poble, a través de les quals es descobreixen els trets identitaris del poble relacionats amb l'entorn natural, el nucli antic i la seva història. Una vegada resolts els misteris proposats en aquestes proves situades en diversos punts del municipi, els grups disposen de 45 minuts per trobar la resposta a un últim enigma que els permetrà sortir de la casa d’una bruixa on hauran estan tancats amb clau.

Aquest projecte s’engloba dins d’una proposta d’Osona Turisme que es complementa amb el mateix tipus d’activitat en diversos municipis de la comarca: Alpens, Espinelves, Manlleu, Roda de ter i Sant Bartomeu del Grau. 

Per participar en el joc, cal fer-ho amb grups d’entre 2 i 6 participants. Tota la informació i les tarifes en aquest enllaç.

Sobre l'Espai Montseny

L'Espai Montseny és un dels Punts de Informació del Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera, i punt d’informació turística de Viladrau. Es tracta d’un suggerent centre de visitants equipat amb tecnologia multimèdia que permet endinsar-se en les històries i llegendes de les dones d’aigua, les bruixes i els bandolers. Durant l’any, organitza diverses activitats per a públic familiar que promouen el respecte per l’entorn i la sostenibilitat del territori.

L’Espai Montseny acull també, des de l’any 2016, l’exposició ‘Viladrau, 100 Anys de Motor’, que mostra la forta vinculació del municipi amb totes les facetes i modalitats de l'esport del motor al llarg d'un segle. L'exposició està basada en l'exhibició de fotografies, documents, objectes, vehicles i panells explicatius que s'integren a manera de fil conductor per conèixer l'activitat motoritzada que ha passat o ha tingut com a base el poble de Viladrau.

A banda, el mateix equipament compta amb l’espai de lectura Gorg de Llibres, inaugurat fa poc més d’un any, que també disposa de ludoteca i que compta amb gairebé 3.000 llibres, la majoria fruit de donacions particulars. En destaquen els 1.852 volums del fons bibliogràfic de la històrica nissaga d’estiuejants de Viladrau, Soliguer, al qual s’ha reservat un espai específic.

Font: Web Ajuntament de Viladrau