Prats de Lluçanès inaugura els cinc murals i les intervencions artístiques, que ja formen part del seu paisatge, en el marc del projecte Osona Artimur

Prats de Lluçanès ha estat el primer municipi de la comarca d’Osona a inaugurar la seva participació al projecte cultural d’Osona Turisme, Osona Artimur, amb 5 murals de gran format integrats al nucli urbà de la població.

Entre el 13 i el 23 d’octubre, els artistes Zoer, Sergi Bastida, Wedo Goas, Twee Muizen i Chu Doma han portat a terme les seves intervencions artístiques amb pintura als murs del municipi. Isaac Dordal, per la seva banda, ha realitzat intervencions espontànies amb escultura de petit format integrada a l’espai urbà.

artimur prats

L’alcalde de la població, Jordi Bruch, va mostrar la seva satisfacció amb el projecte durant l’acte d’inauguració, agraint la gran tasca dels i les artistes i manifestant que els veïns i les veïnes del municipi s’han fet seu el projecte i, fins i tot, “una desena de veïns s’han acostat a l’Ajuntament per oferir les parets de les seves cases per a futurs murals”.

Per la seva banda, Joan Carles Rodríguez, President del Consell Comarcal d’Osona, va destacar que Osona Artimur “és un projecte coral entre cinc municipis d’Osona i el Lluçanès (Prats de Lluçanès, Alpens, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta i Manlleu), que ha permès transformar-los, omplir-los de color i transformar el dia a dia dels veïns i les veïnes amb art”.

Durant l’acte d’inauguració, que va comptar amb una gran participació, es va celebrar la taula rodona “Art urbà i context rural”, amb la participació de Ricardo Klein i Eloise Gillow, es va realitzar la visita guiada als murals de Prats de Lluçanès i es va tancar l’acte amb una actuació de l’escola de dansa TLS de Vic i un espectacle de dansa urbana dirigit i coreografia per Ruth Prim. A més, el públic familiar va poder gaudir, durant tot el matí, de jocs instal·lats als Jardins de la Farmàcia Vella.

Inauguracions Osona Artimur
La inauguració oficial del projecte Osona Artimur es va fer el dissabte 22 d’octubre a Prats de Lluçanès. A banda, cada un dels municipis també comptarà amb una inauguració per donar a conèixer el projecte a cada població. 

  • Prats de Lluçanès: 22 d’octubre
  • Manlleu: 29 d’octubre
  • Sant Bartomeu del Grau: 5 de novembre
  • Alpens: 12 de novembre
  • Sant Julià de Vilatorta: 20 de novembre