Osona Turisme presenta una nova formació per donar a conèixer les singularitats de la comarca

T’agradaria conèixer millor Osona i aprofundir en les curiositats que la fan autèntica? El proper mes de novembre Osona Turisme oferirà per primera vegada el curs El Bon Coneixedor d’Osona (BCO), una formació indispensable per tota aquella persona que vulgui incrementar el seu coneixement sobre la història, el patrimoni, la cultura i d’altres aspectes de la identitat osonenca.

Més de 30 professionals i coneixedors de la comarca impartiran al novembre la formació el Bon Coneixedor d’Osona. Es tracta d’un curs específic destinat a tota aquella persona que vulgui aprofundir en la identitat i les curiositats d’Osona com a territori i com a comunitat. És un recurs ideal per professionals del turisme, guies en actiu, tècnics municipals i comarcals així com entusiastes d’Osona, persones nouvingudes, estudiants... en definitiva, per tota aquella persona que desitgi conèixer de primera mà les singularitats que fan autèntica la nostra comarca.

El curs tindrà una durada total de 58 hores repartides en sis dies de 8 hores i dos dies de 4 hores, durant dues setmanes de dimarts a divendres al migdia del mes de novembre. Al final, hi haurà un examen voluntari amb el qual s’obtindrà el reconeixement BCO amb avantatges professionals.

Les sessions teòriques es combinaran amb d’altres de més pràctiques en les quals els participants trepitjaran indrets icònics i emblemàtics del territori. El temari està dividit en 4 blocs que ofereixen una lectura lineal en continguts i en el temps. Entre els continguts treballats hi haurà: prehistòria i  història, patrimoni natural, biodiversitat i geologia, economia, societat i geopolítica, cuina i gastronomia, patrimoni cultural immaterial, singularitats, identitat, recursos, equipaments i formes d'interpretació, turisme, estructures i eines de gestió tècnica i administrativa, projectes de transició, canvi climàtic i boscos, gestió de riscos i emergències, accés al medi natural i camins, legislació, titularitat i usos dels espais naturals, accessibilitat universal o reptes de territori i noves governances.

L’equip docent és de luxe amb més de 30 professionals i coneixedors sobre la comarca i els temes que es tractaran.

Per més informació i preiscripcions: https://osonaturisme.cat/cursbco