A Vic, Ajuts de fins a 3.000 euros per l'obertura de locals comercials en establiments tancats

L’Ajuntament de Vic activa uns ajuts econòmics de fins a 3.000 euros per promocionar l’obertura de locals comercials en establiments tancats.

Tal com destaca la regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella, aquesta subvenció té com objectiu incentivar la obertura de locals comerciants. L’objectiu és aprovar diferents convocatòries, i així ajudar al comerç de proximitat.

Els comerciants que poden sol·licitar l’ajut són aquells que tenen el local a: Carrer Nou, Carrer de Sant Antoni, Carrer de Sant Pau, Carrer de Sant Fidel, Carrer de la Fusina, Carrer de la Gelada, Carrer del Trinquet, Carrer de Sant Sebastià, Carrer del Bisbe Casadevall, Carrer de la Misericòrdia i la Plaça dels Sants Màrtirs.

Les despeses subvencionables són qualsevol que compleixi amb els següents requisits: Qualsevol despesa, formalitzada amb factura, relacionada amb l’obertura de l’establiment (obres, projectes, d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc. ); les despeses de lloguer del local en el qual es desenvolupa l’activitat econòmica per la qual es sol·licita la subvenció. L’IVA no serà subvencionable quan el/la beneficiari/ària pugui repercutir-lo.

On s’han de presentar les sol·licituds?

Els ajuts econòmics es poden sol·licitar des d’avui i fins al 30 de setembre i Es pot sol·licitar fins el proper 30 de setembre, i es poden consultar les bases i convocatòria a la Seu Electrònica.

Per a qualsevol dubte sobre els ajuts o la tramitació telemàtica es pot contactar a comerc@vic.cat o trucar al telèfon 93 881 21 00.

Assessorament energètic

En el marc del conveni anual signat amb la Federació de Comerciants Vic Comerç, l’Ajuntament de Vic torna a posar a disposició dels associats, la possibilitat d’assessorament gratuït per reduir al màxim els costos dels subministraments energètics. A principis d’any ja es van realitzar els primers assessoraments i ara a la tardor s’obre de nou la convocatòria per sol·licitar-ho fins el 23 de setembre.

Coneix els comerços emblemàtics de Vic

Seguin les accions de suport del comerç de proximitat i després de la bona acollida que van tenir el mes de juny, aquest mes de setembre es tornen a portar a terme les visites turístiques gratuïtes per conèixer millor els comerços emblemàtics i històrics de la ciutat.

Aquestes rutes es porten a terme tots els dissabtes del mes de setembre a les 11h del matí, i surten de l’oficina de turisme. Es poden fer reserves a l’Oficina de Turisme o al 93 886 20 91.