La Porronada donarà el tret de sortida a una Festa Major de Torelló normalitzada

Amb la Porronada Infantil -que compleix 10 anys- i la Festa del Batre i la Civada arrencarà, el proper dijous 21 de juliol, la Festa Major de Torelló 2022. Un seguit d’actes, que es prolonguen fins a l’1 d’agost, donaran forma a una Festa Major que, després de dos anys, tindrà un marcat to de normalitat.

En la presentació de la Festa Major 2022, el tècnic de Cultura, Pep Tines, va destacar el pregó (22 de juliol) que enguany anirà a càrrec de l’Agrupament Escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera i que es tornarà a fer a la plaça Vella. D’entre l’extensa programació, en destaquen actes com les actuacions d’Arribar i Ploure i Las Divinas (24 de juliol) als jardins de Can Parrella; el torneig de futbol 3×3 mixte de categories benjamí i aleví (26 de juliol), a proposta del Consistori Infantil; la Festa Holi (29 de juliol); el correfoc amb tres colles convidades (30 de juliol); el concert amb Germà Negre i Tietes Queques (30 de juliol); l’espectacle Pescant la Lluna (31 de juliol), que torna a l’emplaçament entre la passarel·la de ferro i el pont de can Blanch; el ball de gegants i nans; o el concert i ball de Festa Major amb la novetat de l’Orquestra Selvatana (1 d’agost).

Pel que fa a les activitats organitzades pels Deixebles de Sant Feliu, la seva presidenta Meritxell Viñas afirmava que “teníem ganes de tornar a les festes majors d’abans”. De l’oferta musical, la zona esportiva acollirà els concerts i les sessions de dj’s, amb la presència destacada de Ladilla Rusa (22 de juliol) o Santa Salut (23 de juliol). En totes aquestes activitats nocturnes, hi haurà un Punt Lila al costat de la barra de Deixebles.

I entre els actes ‘tradicionals’, el Polifang (23 de juliol), el Poliphilo masculí i femení (25 de juliol), la Nit d’Homilies amb Godai Garcia, Marta Bosch, Yael Brusca i Marc Sarrats (27 de juliol), el Can Parrella Roots (29 de juliol), el Deixeble d’Acer (1 d’agost) o el Riminí (2 d’agost). I entre les propostes novedoses hi ha la Compétition Internationale des Viennoiseries, consistent a menjar un croissant d’un quilo en el menor temps possible (26 de juliol) o la Cronoescalada Puig de les Tres Creus (28 de juliol).

El teatre també té la seva presència a la programació, amb l’espectacle de La Calòrica, ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I’ (31 de juliol). I també amb dos muntatges del grup Xarxa: ‘El fantasma del doctor Florit’ (23 i 24 de juliol) i ‘Aquella bogeria anomenada amor’ (29 i 30 de juliol). D’altra banda, adreçat al públic familiar, hi haurà les actuacions del Circ Pistolet (23 de juliol); la companyia Pentina el Gat (24 de juliol); la companyia Maduixa (30 de juliol); la festa de l’escuma (31 de juliol); o en Marcel Gros i Teatre Mòbil (1 d’agost).

L’alcalde, Marçal Ortuño, va destacar, entre els actes complementaris, l’exposició ‘Del Club al Club. Passat, present i futur d’un edifici emblemàtic’, que es podrà veure del 28 al 31 de juliol, a la primera planta de l’edifici del Club. Aquesta mostra, lligada a la intervenció del nou equipament cultural, és un recorregut per la història de l’edifici (1880-2022) i la presentació del projecte amb la remodelació prevista. Així es podran veure testimonis de què ha estat edifici al llarg del temps, els cinc projectes de remodelació presentats i els detalls del projecte guanyador. L’alcalde va explicar que és una exposició que “ens fa especial il·lusió, no només per la important inversió sinó pel que significa El Club”.

-Programa d’actes al web de la Festa Major