7.000 persones descobreixen música i patrimoni de Vic amb “El so de les cases”

El projecte que fusiona música i patrimoni ha tornat a sonar, recuperant el format habitual, en 14 espais patrimonials de la ciutat

Aquest cap de setmana Vic ha tornat a obrir les portes del patrimoni a la ciutadania. Més de 7.000 persones han escoltat la sisena edició del So de les Cases, una proposta que es consolida i que ha permès descobrir una quinzena d’espais patrimonials mitjançant concerts gratuïts d’uns vint minuts de durada.

Enguany s’ha recuperat el format habitual, recuperant el nombre d’espais, els horaris i els concerts a peu dret. Aquesta edició ha obert al públic 8 espais nous com l’església de Santa Caterina, la Sala Mecenes de la Casa Convalescència, el pati de l’Albergueria, l’església de la Rodona, la  Sala Modernista del Casino de Vic, la torre de la Casa Costa i la capella de la Guia.

La regidora de Cultura, Bet Piella, remarca la voluntat d’acostar el patrimoni mitjançant la música per continuar fomentant un turisme cultural i de qualitat. Piella subratlla que aquesta ha estat una molt bona edició, on s’ha recuperat el format habitual i s’ha consolidat com un esdeveniment assenyalat en les agendes dels osonencs.

Concerts nocturns i aposta per diversos gèneres musicals

Música moderna i clàssica, funk, pop independent, jazz, música llatina o flamenc s’han combinat ens el gran nombre de concerts íntims de 20 minuts, a càrrec de 18 artistes o grups, que han interpretat la música més adequada per cadascun dels espais.

Seguint la bona acollida de l’edició anterior, s’han pogut escoltar dos concerts nocturns d’una hora i quart, un al Convent de Santa Clara el divendres i un altre al jardí de Casa Ricart, el dissabte.

El So de les cases és un projecte nascut l’any 2016, en el marc del VICCC 2016 (capitalitat de la cultura catalana), que s’ha consolidat com a un projecte de ciutat amb molt bona rebuda i un gran impacte amb la ciutadania.

Concerts amb  reserva prèvia

Per segon any consecutiu s’han pogut reservar gratuïtament la meitat de les entrades dels diferents concerts a través del web www.elsodelescasesvic.cat, tres dies abans de l’estrena. La resta s’ha atorgat in situ per ordre d’arribada, amb l’objectiu d’oferir oportunitats a tothom i mantenir l’escènica de l’espontaneïtat de voltar i entrar sense previsió.

La 7a edició del So de les Cases continuarà incloent nous espais i formats musicals, mantenint l’equilibri entre la música clàssica i la moderna, en un projecte que ofereix la doble descoberta patrimonial i musical.