Torna vibrant la CabrerèsBTT, una de les marxes en bicicleta de muntanya referents a Osona

Més d’un miler de participants de totes les edats es retroben a la històrica CabrerèsBTT de l’Esquirol que torna amb esperit renovat i un ambient vibrant després de dos anys suspesa per la pandemia.

L’últim cap de setmana de maig l’Esquirol acull la 28a CabrerèsBTT, la clàssica entre les classiques de les marxes populars en bicicleta de muntanya del país. Les places han estat reduides a un miler d’acord amb el compromís de l’organització de vetllar per una marxa respectuosa amb el medi i la satisfacció dels participants. Havien estat fins a 3.500 participants i amb el nou model de sostenibitat que el territori proposa les places es redueixen.

La CabrerèsBTT ha estat des dels seus inicis la clàssica amb btt no competitiva de més renom de la península que s’adapta a les noves circumstàncies i es renova any rera any. Els pobles de l’Esquirol,  Cantonigròs, Rupit i Pruit i Tavertet conviden a tothom a través de l’esport a descobrir la Catalunya interior ple de paisatges ferestecs i recondits.

Al tractar-se d’una prova no competitiva i popular però si molt exigent degut a la gran varietat de pistes i senders fa que per la majoria de bikers sigui un dia d’esforç on la practica esportiva es tradueix en satisacció compartida. En aquesta 28ª edición el temps ha acompanyat i la marxa ha viscut el retrobament de molts ciclistes amb l’Esquirol i els paisatges del Collsacabra.

Mes de 100 voluntaris han ajudat a que l’organització de la prova sigui un èxit, malgrat les 28 edicions molts dels voluntaris locals, d’Osona i de fora la comarca demanen de ser-hi per compartir una jornada de voluntariat i acompanyar els ciclistes en el seu trajecte fins l’arribada a l’Esquirol. Els tres avituallaments i una botifarrada a l’arribada han ajudat a tots els ciclistes a arribar amb forçes suficients a l’Esquirol i recuperar-les despres de gaudir de la ruta, la llarga de 58 km i la curta de 35. Una ruta exigent que s’enfilava per les cingleres de Tavertet, resseguida la serra de Cabrera, creuava el riu Fornés i passava prop de la Barra de Ferro per arribar a la zona de La Pollancreda de l’Esquirol, punt de sortida i arribada.

La 28a edició, coorganitzada per l’Ajuntament de l’Esquirol, Vuitdeu Comunicació i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Fisica de la Generalitat de Catalunya, manté el format d’edicions passades, tot i que enguany es trasllada la botifarrada a l’arribada perquè el desplegament de la infraestructura necessària no afecti les zones de pastura on s’havia fet alternativament any rera any. L’esdeveniment s’ha iniciat el dissabte amb la participació d’un centenar infants a la Mini CabrerèsBTT, un altre dels moments àlgids del cap de setmana que es celebra a les quatre de la tarda perque els mes petits i petites comencin a tastar que ofereixen els camins del Cabrerès. Les exhibicions de trial, i una área d’exposició comercial s’ha instal·lat al Village de la CabrèresBTT, el centre neuralgic de la prova on hi ha tots els serveis pels participants i acompanyants.

Un any que la CabrerèsBTT ha posat el focus en fer evident que cal col·laborar de forma solidaria en diferents àmbits. És per aixó que no decau el seu afany en difondre i recollir aportacions econòmiques, enguany 700 euros, per diferents entitats, com l’Associació Paisatges Vius, Agermanament Sense Fronteres, Bicicletes Sense Fronteres, ADFO i Associació IRAI.