La bellesa del paisatge es mereix un bon tracte

Visita Osona i estima el territori, practicant el turisme responsable

Pugen les temperatures, s’allarguen les hores de sol i augmenten les ganes de gaudir del temps lliure a la natura i per descomptat de gaudir d’Osona, la Catalunya autèntica.

Osona és una comarca amb una gran varietat de paisatges. Miradors estratègics ens exhibeixen panoràmiques espectaculars, boscos misteriosos fan despertar la curiositat, rieres i rierols refresquen l’ambient, rutes i camins ens conviden a caminar, córrer o pedalar… La natura ens dona molt, però ens demana a canvi que la cuidem i la respectem.

Des d’Osona Turisme s’inicia la campanya “La bellesa del paisatge es mereix un bon tracte” en la qual es convida als visitants a ser responsables. Per fer-ho et proporcionem el “Decàleg de bones pràctiques”, deu consells per aportar a la comarca tant com ella et dona, contribuint amb la millora i conservació del medi natural, reduint l’impacte ambiental, coneixent i compartint amb el veïnat, participant en l’economia local i aprenent de la cultura i les tradicions locals. Aquestes mateixes recomanacions s’il·lustren en el vídeo que acabem de presentar sobre les petites accions responsables que pot fer el turista per contribuir a estimar el territori.

La sostenibilitat fa temps que és una prioritat per Osona, és per això que més de 50 agents turístics de la comarca disposen de certificats de sostenibilitat turística com la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) o el Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, els quals garanteixen un comportament positiu en la sostenibilitat de la comarca.

Ser un turista responsable és fantàstic. I tu, ja ho ets?

Coneix totes les propostes sostenibles

Osona, turisme sostenible (vídeo)