L'Ajuntament ajuda els bars i restaurants de Vic a reciclar millor el vidre

Agents ambientals assessoraran els establiments i es regalaran cubells de diferents mides per assegurar un òptim reciclatge del vidre

El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. Amb l'objectiu de donar-los una segona vida, l'Ajuntament de Vic activa una campanya adreçada a bars i restaurants per facilitar el reciclatge dels residus de vidre. Una mesura que compta amb el suport d’Ecovidrio.

Un equip d'informadors ambientals acreditats visitaran els diversos bars, cafeteries i restaurants amb la finalitat d'informar-los sobre la correcta separació dels residus d'envasos de vidre. Al mateix temps es recordaran les obligacions que tenen els establiments comercials a l’hora de recollir el vidre.

Durant les visites s’informarà de recull l'obligatorietat de separar en origen els residus, segons la normativa, i es verificarà si se separen correctament els residus en visites periòdiques.

Després d'una primera fase d'informació i d’anàlisi de les necessitats, es donaran de forma totalment gratuïta cubells de diferents mides en funció de les necessitats dels bars i restaurants que ho requereixin.

Albert Castells, regidor de Medi Ambient, subratlla que es tracta d’un pas més per assolir els objectius establerts per millorar el reciclatge i seguir sent un exemple de ciutat que treballa per un futur més sostenible i amb qualitat de vida.

Aquesta campanya se suma a "Suma't al zero. Aquí no malbaratem", en què l’Ajuntament facilita carmanyoles compostables i un lot de productes a bars i restaurants perquè puguin oferir el menjar que sobra al plat dels clients. Una mesura que té l’objectiu de conscienciar i revertir el 12% de malbaratament alimentari en la restauració.