Vic acull la primera Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible

El recinte firal del Sucre reunirà fins aquest dissabte els sectors de l’autoconsum elèctric, la bioenergia i la bioconstrucció

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida a la primera edició de la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible (FECS), on empreses i professionals relacionats amb la producció d'energia sostenible i la bioconstrucció, exposaran i mostraran els seus productes per afavorir la transició energètica i millorar la qualitat de vida. Una Fira que es podrà visitar al recinte firal fins al dissabte 19 de febrer.

El recorregut inaugural ha comptat amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que acompanyada de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i diversos representants d’ambdues institucions han visitat la mostra que ha d’esdevenir un referent de país.

Anna Erra s'ha mostrat satisfeta de poder inaugurar la primera edició de la FECS i ha remarcat que es complia el 100% del compromís del Pla d’Actuació Municipal de crear noves fires i millorar les existents per consolidar Vic com a ciutat de fires i mercats, amb progrés econòmics i amb qualitat de vida. "Apostem per la sostenibilitat, la construcció sostenible i les energies renovables perquè són el futur de la ciutat, la comarca i el país", ha remarcat Erra.

La nova fira compta amb més de 60 expositors i es divideix en tres grans espais: El primer inclou fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries i consultories relacionades amb l’autoconsum elèctric. En el segon hi ha empreses relacionades amb la bioenergia, dels àmbits de la biomassa i la gestió forestal. I en el tercer, professionals del sector de la bioconstrucció amb cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics i nous materials de bioconstrucció.

Paral·lelament hi ha jornades tècniques, presentacions comercials, exposicions, visites guiades i tallers per escoles. També hi ha una innovadora instal·lació de mapping interactiu per aprendre sobre la biomassa forestal. A més, l’escola Orígens oferirà un taller sobre envans de bioconstrucció amb inscripció prèvia.

En aquest sentit, Anna Erra s’ha mostrat satisfeta per la bona resposta per part dels centres educatius. “Amb activitats com aquesta fem que les noves generacions vagin entenent la potencialitat de tota aquesta nova mirada d’anar complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per l’Agenda 2030”.

L’entrada a la FECS és gratuïta, però, cal inscripció prèvia a www.vicfires.cat o a l’app VicFires Virtual.

 

Anna Erra amb el regidors Titi Roca i Albert Castells en un estand d’emprenedors allotjats al VIT

Organitzadors i col·laboradors

La nova Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible està organitzada per l’Ajuntament de Vic en una clara aposta pel medi ambient, al costat d’accions com la campanya Suma’t al Zero o la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona i Girona, l’Institut Català d'Energia, l’Agència de l’Energia d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Gremi de Fusta i Moble, Incafust, el Centre de la Propietat Forestal i Nació Digital.