Les Bruixes de Viladrau protagonistes al Sense Ficció de TV3

L’OBRA TEATRALITZADA DE “LES BRUIXES DE VILADRAU” PROTAGONISTA AL DOCUMENTAL DEL PROGRAMA SENSE FICCIÓ DE TV3 “BRUIXES, LA GRAN MENTIDA” DIRIGIT PER LA DIRECTORA JOANNA PARDOS. DOCUMENTAL INNOVADOR, ATÍPIC I APASSIONAT AMB ELEMEMNTS DE FICCIÓ I TRACTAMENT DE TRUE CRIME, SENSE PERDRE EL RESPECTE ABSOLUT AL RIGOR HISTÒRIC.

El programa de Sense Ficció de TV3 el dimarts 25 de gener retransmetrà l'estrena del documental "Bruixes, la gran mentida", el qual tindrà una preestrena el dia abans, dilluns 24 de gener, a les 19.00 hores al Casino de Caldes de Montbui (Carrer del Forn, 15). 

És poc sabut que Catalunya va ser, entre els segles XV i XVII, un dels focus mundials de les caceres de bruixes. Només en deu anys, entre 1619 i 1629, cent dones van ser penjades per acusacions de bruixeria. En total, més de mil dones executades al llarg de tot el període. Les comarques pirinenques, i també el Vallès, Osona i el Bages, van viure centenars de processos, en persecucions que s'estenien com una taca d'oli, amb acusacions, delacions i rumors en cadena.

Documental molt recomanable, no us el perdeu!