La majoria de les restriccions antiCOVID desapareixen aquest divendres

La Generalitat de Catalunya ha decidit eliminar la limitació a 10 persones de trobades i reunions, així com els límits d'aforament a la restauració i hostaleria, comerç, cultura i esport, així com la presentació del certificat COVID per poder accedir a diverses activitats i sectors
Es mantenen el tancament de l'oci nocturn, l'ús obligatori de mascareta en interiors i exteriors on no es pugui respectar la distància de seguretat interpersonal, el teletreball com a prioritat a l'Administració pública

El govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit eliminar la majoria de les restriccions antiCOVID vigents fins ara des d'aquest divendres 28 de gener.

Després de la desaparició del toc de queda nocturn (el passat 20 de gener), ara se sumen a aquesta llista la desaparició de la limitació a 10 persones a les trobades i reunions, així com els límits d'aforament als sectors de restauració i hostaleria, comerç, cultura i esport (estadis, gimnasos, etc). També s'elimina el límit d'obertura fins a les 00.30 hores a les activitats culturals i la restauració, entre d'altres.

Això implica, per posar un exemple, que els locals de restauració poden obrir més enllà de les 0.30h i amb el 100% d'aforament a interiors i a l'exterior dels locals (a les terrasses).

Una altra mesura que finalment decau és la presentació del certificat COVID per accedir als sectors de l'hostaleria i restauració, celebracions amb ball en recintes tancats, gimnasos (i centres esportius) i residències de la gent gran.

Quines restriccions es mantenen?

  • Tancament de l'oci nocturn. El sector espera que es pugui reobrir a partir de l'11 de febrer.
  • Ús obligatori de la mascareta tant a espais interiors com a exteriors on no es pugui respectar la distància interpersonal
  • Foment del teletreball a la funció pública (i recomanació de l'ús d'aquesta fórmula al sector privat)

Més informació al següent enllaç (DOGC)

Malgrat tot, les autoritats sanitàries recorden que s'han de seguir tota una sèrie de mesures d'higiene, que inclouen:

-Ús obligatori de la mascareta per a totes les persones majors de 6 anys en:

  • Qualsevol espai tancat d'ús públic o obert al públic.

  • Qualsevol espai a l'aire lliure quan no es pugui respectar la distància de seguretat interpersonal (1,5 metres)

-Higiene

  • Neteja freqüent de mans.

  • Evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç i no tocar-se la cara, nas i ulls.

-Espais oberts / ventilats

  • Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats.

  • Ventilació correcta dels espais tancats.