El Mercat Medieval de Vic ha generat un impacte econòmic de 27 milions d'euros

Cada euro invertit ha suposat un retorn de 140 euros i s’han creat 228 llocs de treball equivalents a temps complert

L’última edició del Mercat Medieval ha generat un impacte econòmic de 27,4 milions d’euros, així ho recull l’estudi d’impacte econòmic encarregat per l’Ajuntament de Vic i que s’ha elaborat a partir dels efectes directes, indirectes i induïts de la 25a edició d’una de les fires més participades a Vic. Enguany, s’han comptat més de 320.000 visitants, dels quals uns 258.000 han estat visitants únics.

Cada euro invertit en l’edició d’enguany –inaugurada el 4 de desembre i finalitzada el 8 de desembre- ha retornat 140 euros. Una dada molt positiva que segons el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, consolida Vic com a ciutat de fires i mercats. En aquest sentit, Roca subratlla que 7,5 milions han impactat directament en l’economia local i s’han creat 228 llocs de treball equivalents a temps complert amb l’objectiu que la capital d’Osona segueixi sent una ciutat viva i activa.

Cada visitant ha gastat una mitjana de 74,9 euros (80% en alimentació al Mercat, 54% en restauració al Mercat, 51% en artesania al Mercat, 10% en comerços de Vic, 6% en restauració de la ciutat i un 2% en altres despeses).

Les persones que han visitat el renovat Mercat, que s’ha ajustat a les mesures sanitàries i ha comptat amb 323 estands, ha valorat amb un 8,1% la fira i 9 de cada 10 visitants té la intenció de tornar-hi. A més, el públic assistent remarca els bons serveis de neteja i de seguretat del Mercat Medieval.

Segons l’estudi, el Mercat es consolida com una fira de caràcter familiar i on la majoria de persones venen de la província de Barcelona (64%). Un 20% prové de Vic i Osona, un 9% de la província de Girona, un 4% de la província de Lleida, un 2% de la província de Tarragona i un 1% d’Espanya i altres països.

 

557 enquestes i comptatge manual

L’estudi ha estat elaborat a partir de 557 enquestes fetes als visitants del Mercat Medieval i el procés de comptatge s’ha fet manualment, in situ, de 10 del matí a 8 del vespre durant els cinc dies que ha tingut lloc la 25a edició del Mercat Medieval.


Impacte del Mercat Medieval