Arrenca el 33è Mercat de Música Viva de Vic en una edició que celebra el retorn a la presencialitat

El 33è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) engega demà en una edició marcada per la presencialitat de l’activitat professional i la consolidació de la música en directe. Amb les acreditacions esgotades des de fa una setmana, el Mercat d’enguany es posiciona com un dels esdeveniments clau per a la indústria de la música en temps de pandèmia.

Entre dimecres i dissabte a la nit, el Mercat rebrà uns 570 professionals, l’aforament dels quals s’ha hagut de limitar a aquesta xifra per garantir els protocols COVID. La ciutat de Vic acollirà una seixantena de concerts en directe, dels quals 20 estrenes, a set escenaris de la ciutat: el Teatre, l’Auditori i la Carpa de L’Atlàntida, l’exterior de la Jazz Cava, l’escenari GOUFONE –al parc Bassa dels Germans Maristes–, el nou escenari ESTRELLA DAMM, ubicat a la zona esportiva, i finalment la plaça dels Màrtirs, on es durà a terme la programació OFF.

Després d’una 32a edició en què la part professional va ser 100% online i d’un any especialment difícil per al sector musical, el Mercat es reafirma, per una banda, com a espai de gaudi de la música en viu, i per l’altra, com a agent de cohesió i dinamització del sector. El director artístic, Marc Lloret, afirma que “calen esdeveniments com el Mercat per recuperar amb força l’activitat i per incentivar la contractació”, i afegeix que “l’edició d’enguany vol contribuir positivament en l’estat d’ànim i l’optimisme de cara al futur”.

Serà Jansky qui donarà el tret de sortida al MMVV 2021, demà a les 19h al Teatre de l’Atlàntida. En el concert inaugural d’aquest duet, format per Jaume Reus i Laia Malo, podrem gaudir de la presentació del seu últim treball, Insecta Dance Music, guardonat per la cadena britànica BBC el passat abril. Dimecres actuaran també The Excitements, amb la seva nova vocalista Kissia San, i El Petit de Cal Eril, que estrena el disc N.S.C.A.L.H. El baixista Theo Pascal presenta projecte amb la cantant Carmen Souza, i el colombià Elkin Robinson interpretarà el seu folk caribeny desenfadat. Lauren Nine, Coloma Bertran, Sílvia Comes i Esther són altres artistes que podrem veure al llarg de la primera jornada del Mercat.

Quant a la programació professional, el MMVV Pro Catalan Arts, compta amb unes seixanta activitats en total, des de demà i fins divendres, als tres espais de l’Atlàntida –Teatre, Auditori i Carpa–. Durant la jornada de dimecres, es presentaran projectes estatals i internacionals i empreses de management, així com una plataforma de divulgació iberoamericana.

De cara a dijous, destaquen les actuacions d’Anna Ferrer, Roger Mas, Astola y Ratón, María Pelaé, The Tyets i Marta Knight, i divendres podrem veure artistes com Enric Montefusco, María Yfeu o Chano Domínguez, entre molts altres. Tant divendres com dissabte la programació s’obre al públic general, que podrà gaudir dels concerts d’Ana Tijoux, Oques Grasses, ZOO o Suu, i de propostes familiars com Escola de Rock, que amb un seguit d’activitats participatives, pretén apropar aquest gènere musical als més petits.

Entre altres col·laboracions estatals i internacionals, enguany el Mercat ha rebut el suport d’institucions com Acción Cultural Española (AC/E), que ha contribuït a fer possibles els viatges i allotjaments de professionals internacionals, i ha comptat amb el patrocini de Goufone i Estrella Damm. En un context encara excepcional, l’organització fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva, recordant que en tots els concerts el públic haurà de seure en seients assignats i dur la mascareta al llarg de tota l’actuació.

Consulta la programació aquí