El Vicpuntzero obre cada dia del 15 de juliol i fins al 31 d'agost

Coincidint amb el primer estiu en funcionament, l’espai cultural i patrimonial Vicpuntzero està obert cada dia del 15 de juliol i fins al 31 d’agost. De dilluns a divendres s’ofereix la visita Experiència Vicpuntzero a les 12 del migdia. Es tracta d’una visita d’una hora i mitja de durada per tot l’espai. Els caps de setmana s’ofereixen les visites habituals: Experiència Vicpuntzero, dissabtes (a les 10 del matí i a les 12 del migdia) i diumenges i festius (12 del migdia); Descobrir Vic, dissabtes (5 de la tarda) i Vicpuntzero temàtica, dissabtes (hores a concretar). Les entrades es poden comprar al web www.vicpuntzero.cat o a l’Oficina de Turisme (plaça del Pes, Edifici Ajuntament).

 

Segona exposició temporal a la nau central de la Pietat

D’altra banda, fins al 18 de setembre la nau central de l’església de la Pietat acull l’exposició Anatomia sentida del dolor, de l’artista Josep Ricart (Vic, 1946). L’artista reflexiona entorn l’experiència del dolor humà davant la mort violenta i de la pietat construint la seva obra a partir de les figures del calvari, la crucifixió de Crist i el davallament de la creu.

L’exposició està integrada per un grup escultòric en tres talles de fusta nua de boix dipositades sobre sengles posts de fusta de freixe tenyida de negre; quatre pintures al tremp d’ou, fetes amb la mateixa tècnica que es pintaven fa nou segles les taules romàniques; i tres grans gravats digitals. L’artista s’ha fet acompanyar pels dos poetes vigatans Lluís Solà i Sala i Víctor Sunyol. El primer li ha escrit set textos breus i el segon li ha prestat quatre fragments poètics dels seus llibres. La mostra commemora els 25 anys de l’Albergueria, el Centre Cultural del Bisbat de Vic.

 

Més de 7.000 persones van visitar l’exposició “Sert en flames”

7.894 persones van visitar l’exposició “Sert en flames. Les cendres de la segona decoració de la catedral de Vic”. La mostra va obrir les portes el passat 12 de gener i es va clausurar el passat 20 de juny. Comissariada per Anna Alcubierre, va ser la primera proposta cultural temporal que es va poder veure a la nau central de l’església de la Pietat.

L’exposició commemorava el 75è aniversari de la mort de l’artista Josep Maria Sert. El pintor i decorador català va projectar la decoració de la catedral de Vic tres vegades: la primera no es va arribar a acabar mai, la segona la van cremar a principis de la Guerra Civil i la tercera és la que hi veiem actualment. Sert és considerat per la crítica el més gran pintor i decorador del període d’entreguerres del segle XX.

 

Coincideix amb la campanya “La Clau de Vic” per promoure el turisme cultural

El primer estiu del Vicpuntzero coincideix amb la campanya La Clau de Vic que ha engegat l’Ajuntament de Vic. Totes les persones que pernoctin als establiments turístics de Vic del 15 de juliol al 31 d'agost, podran visitar gratuïtament el Vicpuntzero, el Museu Episcopal, el Museu d’Art de la Pell i la cripta de la Catedral. Més informació al web: https://laclaudevic.cat/. Es tracta de la campanya turística de més envergadura que ha fet l’Ajuntament de Vic en els darrers anys.