En vigor el confinament nocturn d'1 a 6 h. als municipis de més risc, entre ells Centelles i Moià

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza l'aplicació el toc de queda nocturn per a sis milions de persones de 161 municipis, entre ells Castelldefels. La mesura s'ha publicat aquest divendres a la tarda al DOGC, i s'aplicarà per espai d'una setmana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat aquest divendres el toc de queda que la Generalitat va demanar aquest dimecres per als 161 municipis amb més risc de contagi. La mesura, que estarà en vigor fins al 23 de juliol, es prolongarà durant una setmana, quan el Govern actualitzarà la llista de les poblacions afectades.

Es tracta de municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d'incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitats en els darrers 7 dies

La situació es dona a 161 municipis, que apleguen el 80% de la població de Catalunya. I és en aquestes poblacions, entre les quals es troben Centelles i Moià, on s'aplica des d'aquest divendres 16 de juliol el toc de queda nocturn.

El confinament nocturn és vigent des d'aquest divendres entre la 01.00 h i les 06.00 h, almenys durant una semana, fins al dia 23. Les excepcions es poden consultar al Diari Oficial de la Generalitat, que la tarda d'aquest 16 de juliol ha publicat la resolució del Departament de Salut SLT/2258/2021.

Les persones que s'hagin de desplaçar entre la 1 de la matinada i les 6 del matí poden emplenar i descarregar el certificat d'autoresponsabilitat que la Generalitat proporciona a l'efecte.

Els municipis afectats per aquesta mesura són els de més de 5.000 habitants que tenen una incidència acumulada del covid igual o superior als 400 contagis per cada 100.000 habitants els últims set dies. La restricció també inclou els municipis que envolten les poblacions amb aquesta incidència per evitar la propagació del virus.

Els municipis demanaven claredat

Les recomanacions i restriccions impulsades al inici d'aquesta setmana per les autoritats sanitàries catalanes, com ara el tancament de discoteques i la limitació de l'horari nocturn de la restauració a les 0:30 h, o la impossibilitat de reunir-se més de 10  persones i de menjar i beure al carrer, molts municpis les havien jutjat com a de difícil acompliment.