Presentació dels Bons Vic, que ja es poden descarregar i gastar a un centenar de comerços, bars i restaurants de Vic fins a 31 de juliol

Més de 20.000 euros dels Bons Vic ja s’han gastat en botigues i establiments de restauració de Vic

L’Ajuntament regala 20 euros per gastar abans del 31 de juliol als comerços adherits a la campanya bons.vic.cat

Mireu el document explicatiu en aquest enllaçLa ciutadania ja ha gastat més de 20.000 euros en bons de descompte que l’Ajuntament ha posat a disposició per gastar als comerços de proximitat i establiments de restauració obligats a tancar per la pandèmia, i que s’han adherit a la campanya Bons Vic.

La campanya promoguda per l'Ajuntament de Vic, amb la col·laboració de la Cambra Comerç d’Osona, regala 20 euros en bons per gastar a botigues o establiment de restauració fins al 31 de juliol o fins a exhaurir existències. Els bons s’adrecen a les persones majors d’edat empadronades al municipi.

La regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, remarca que amb aquesta mesura es promou l’economia circular oferint vals a la ciutadania perquè reverteixin al comerç de proximitat i establiments de restauració per multiplicar la injecció de 150.000 euros destinada en la campanya. Una mesura que s’ha posat en marxa durant les rebaixes d’estiu per seguir estant al costat tant de les persones com del teixit comercial i de la restauració.

El president de la Cambra de Comerç d’Osona, Pere Antentas, ha detallat que la injecció de diners feta per l’Ajuntament suposarà un impacte de mig milió d’euros en el comerç i restauració de la ciutat. Antentas ha remarcat que des de la Cambra es garanteix que en un màxim de cinc dies es puguin cobrar els ajuts de forma directa.

Bons Vic està inclòs en el pla de reactivació econòmica “Reimpulsem Vic”, que ja ha destinat 7 milions d’euros perquè Vic segueixi bategant com a ciutat activa i viva.

80 establiments adherits

A dia d’avui ja s’han inscrit més de 80 establiments de tipologies diverses de comerç de calçat, roba, complements, tèxtil, esports, floristeries, joguines, joieria, llar i decoració, llibreries, perfumeria, serveis de perruqueria i estètica, establiments de restauració i agències de viatges. Es poden seguir adherint establiments al web bons.vic.cat introduint les seves dades i, un cop validats, formen part del llistat d’establiments de Bons Vic, sempre i quan compleixin amb els requisits establerts.

Paral·lelament s’imparteixen jornades de formació per explicar als nous establiments inscrits el funcionament del sistema. També s’hi podran afegir els establiments anteriorment registrats per a refrescar el funcionament de Bons Vic.

El president de Vic Comerç, Toni Brachs, i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria d’Osona i el Moianès, Toni Dinarès, valoren de forma molt positiva la iniciativa que proporciona ajuts directes a comerços i establiments de restauració perquè multipliquen de forma considerable la inversió i, al mateix temps, reverteix en la ciutadania.

Com funcionen els bons Vic?

Cada persona interessada, de 18 anys o més i empadronada a Vic, es podrà descarregar 4 bons de 5 euros per gaudir d’un descompte total de 20 euros, bescanviables als diferents establiments de la ciutat adherits a la campanya Bons Vic de la següent manera:

  • 1 bo de 5 euros de descompte: Compra mínima de 10 euros.
  • 2 bons de 10 euros de descompte: Compra mínima de 20 euros.
  • 3 bons de 15 euros de descompte: Compra mínima de 30 euros.
  • 4 bons de 20 euros de descompte: Compra mínima de 40 euros.

La ciutadania pot reconèixer els establiments adherits amb un distintiu visible i es pot consultar el llistat d’establiments adherits a bons.vic.cat on hi figura la fotografia, dades de contacte, ubicació i web pròpia, entre altres.

Cal recordar que els bons tenen 15 dies de caducitat des del dia de la seva emissió, són d’ús personal i intransferibles i es requerirà presentar el DNI a l’hora de bescanviar els bons a l’establiment.

La Cambra de Comerç d’Osona gestiona tota la part d'assessorament als establiments comercials i realitza els pagaments dels Bons.

Per la seva banda, tant Vic Comerç com l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria d’Osona i el Moianès donen suport a les accions comunicatives de la campanya i en fan difusió entre els seus establiments associats.

Es recomana la descàrrega dels bons directament del web bons.vic.cat al telèfon mòbil però també es poden sol·licitar de forma presesencial a l’Oficina de Turisme de Vic, on s’atendran tots els dubtes i s’imprimiran en cas de necessitat.

Mireu el vídeo de la campanya en aquest enllaç.