L'Ajuntament de Vic treballa perquè es reconegui el Seguici de la Festa Major com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Pere Puig és homenatjat per la comissió de procuradors de Sant Miquel dels Sants, Núria Armengol recitarà el vers de l’espígol i Miquel Genís serà el portador del penó pel seguici de Festa Major

La Sala de la Columna va acollir ahir a la tarda l’acte de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants, un organisme creat fa tres anys que vetlla pel manteniment i cura de la festa del seguici de la Festa Major.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va posar en valor la tasca que es realitza des de la Comissió per mantenir vives les tradicions i la cultura popular. En aquest sentit, Erra va subratllar que des de l’Ajuntament se segueix treballant perquè el seguici de la Festa Major sigui considerat Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

El representant de la Comissió de Procuradors, Xavier Cervera, va fer una pinzellada del cerimonial del seguici, amb orígens medievals, i va recordar la seva tasca com a organitzador del seguici de Sant Miquel del Sants.

Pere Puig, procurador d’honor

L’alcaldessa va entregar una placa commemorativa a Pere Puig, que va ser nomenat Procurador d’Honor, per la seva implicació amb l’Ajuntament de Vic i l’organització del seguici de Sant Miquel dels Sants de la Festa Major de la ciutat durant molts anys.

Lectura del vers de l’espígol i anunci del portador del penó de Sant Miquel dels Sants

Dos dels moments més destacats de l’acte van ser la lectura, per primera vegada, del vers de l’espígol 2021 a càrrec del seva autora Núria Armengol, i el nomenament del portador del penó de Sant Miquel dels Sants el dia del seguici. Cada any, el portador del penó és un vigatà o vigatana anomenada Miquel o Miquela dels Sants i enguany l’honor ha recaigut en Miquel dels Sants Genís i Masoliver.

Serà la setmana vinent quan es presenti la programació de la Festa Major que començarà el 28 de juny.