12a Fira de la Ratafia Centelles

El cap de setmana del 5 i 6 de juny es celebra la 12a Fira de la Ratafia. La presentació es va fer el dimecres al migdia als horts de cal Comte. L'acte va comptar amb la presència de Jaume Guinovart, en nom dels organitzadors, de l'alcalde Josep Paré Aregall i el regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí.

Paré va dir "volem fer de Centelles un poble de referència a la comarca i especialment a Osona Sud i una de les nostres apostes són les Fires. Ara ja tenim la de la tòfona negra pel desembre; la de la ratafia que ara presentem i estem organitzant la fira de la tòfona blanca per l’estiu".

Pel que fa a la 12a Fira, la majoria dels actes es faran als horts del Palau dels Comtes i, a la plaça Major, hi haurà la fira pròpiament, amb una catorzena de parades amb venda, degustació de ratafies, licors d'herbes, plantes aromàtiques, etc. Als horts del Palau es podrà visitar “Exposició i reconeixement de plantes”, també hi haurà Carro de contes amb llegendes i històries de les herbes remeieres i es podrà elaborar la pròpia ratafia en un dels tallers. Les activitats per la jornada també es concentren a l'hort del palau.

L’acte més esperat de la fira, el veredicte i el lliurament de premis del 12è Concurs de Ratafies Casolanes, es farà el dissabte a 2/4 de 7 al mateix hort comtal. S’han presentat un total de 35 ratafies; bona part d’elles de la comarca d’Osona però també n’hi ha de poblacions gironines com Caldes de Malavella, Vidreres, Porqueres o Vilobí d’Onyar.

El diumenge també hi haurà actes al matí com el carro de contes, l'espai firal o el taller per fer una ratafia pròpia i destaca la representació doble d'”Una nit amb el Mag Lari”, al casal Francesc Macià al matí i a la tarda.

» PROGRAMA D'ACTIVITATS I RESERVA D'ENTRADES

Els dies 5 i 6 de juny, i si queden places disponibles, les inscripcions es faran directament al Punt d’informació.