El Vicpuntzero és finalista als premis FAD d'arquitectura i interiorisme 2021

La remodelació de l’Illa de Pietat de Vic ha estat nominada en la categoria Ciutat i Paisatge

El Vicpuntzero i la posada en valor del conjunt de l’Illa de la Pietat de Vic és un dels projectes finalistes en la categoria Ciutat i Paisatge dels prestigiosos premis FAD d’arquitectura i interiorisme. El projecte està liderat per l’arquitecte Toni Gironès. L’obra comprèn la remodelació de l’espai que ocupa el Vicpuntzero, el nou projecte cultural i turístic de Vic que va obrir les portes definitivament el passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i que està ubicat a l’illa que formen la plaça de la Pietat, el carrer Cardona i el carrer Sant Sadurní.

El jurat ha valorat “la manera com la conformació d’un recorregut que visualitza la complexitat i l’essència del lloc a través d’una aproximació sensorial i experiencial gens convencional, és capaç de posar en valor el dens conjunt patrimonial i històric de l’Illa de la Pietat”.

El Vicpuntzero és un equipament que engloba el llegat històric format pel Temple Romà, el Castell dels Montcada i el conjunt de l’església de la Pietat. El jaciment arqueològic, l’audiovisual immersiu, la nau central de l’església de la Pietat i les vistes des del campanar són els eixos sobre els quals pivota un dels projectes turístics i culturals més rellents de la ciutat de Vic.