Neix el festival "Clec" a Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Eulàlia de Riuprimer presenta el CLEC Festival, un festival d’estiu multidisciplinari pensat per a tots els públics de totes les edats, que es durà a terme durant quatre dissabtes del mes de juny i juliol, els dies 19 i 26 de juny i 10 i 17 de juliol.

 

El Clec és un festival pensat per a tenir continuïtat i anar creixent, i està organitzat per la regidoria de cultura i festes i la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i el Consell de Joves de Riuprimer, en una col·laboració que ha permès organitzar un festival per a totes i tots.

Durant els quatre dies que durarà el festival, podrem gaudir d’espectacles infantils, de màgia, de circ, de jocs a l’aire lliure, de monòlegs i de molta música. Des de les 18.00h, cada dia hi haurà un mínim de dos espectacles, jocs més que originals per a totes les edats i sessions de música entre espectacles i al finalitzar l’últim concert. I tot això, en un espai verd a l’aire lliure, especialment decorat per a l’ocasió, - el camp de gespa ubicat al costat de la pista poliesportiva - i en el que el públic es distribuirà per grups en taules de diferents formats. L’entrada al festival serà gratuïta.

L’organització aposta per un festival lliure de COVID i que compleixi amb la normativa que sanitàriament pertoqui en el moment. Per això, l’espai estarà delimitat i l’aforament limitat, controlat mitjançant una aplicació; s’ubicaran els espais personals per grups i amb la suficient distància; es vetllarà per la neteja i la desinfecció dels espais...

Després de més d’un any sense gairebé poder fer activitats al municipi, l’organització vol oferir al poble un nou espai de trobada, un nou espai on gaudir de la cultura, de l’espectacle, de la diversió i de la trobada amb el públic. Un festival, alhora, obert a tota la comarca, que ens faci retornar la il·lusió de retrobar-nos mentre consumim cultura.

El nom d’aquest festival sorgeix de la definició de la mateixa paraula: “En un espectacle, especialment en una representació teatral, grup de gent que entra al local sense pagar o pagant més barata l’entrada a canvi d’aplaudir i assegurar-ne l’èxit”.

La imatge del festival ha estat creada per Ferran Bermúdez, veí de Santa Eulàlia de Riuprimer.