Nova edició del Festival d'estiu de Sant Pere de Casserres

 El Consell Comarcal d’Osona – Servei de Cultura, l’Ajuntament de Les Masies de Roda, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i el BBVA han presentat les actuacions dels dissabtes de juliol.

En el marc incomparable de Sant Pere de Casserres, amb tota la història que hi ha al darrera i l’excel·lent sonoritat de l’església, hi haurà una actuació cada un dels dissabtes de juliol.

Núria Arau, consellera delegada de Cultura i Arxiu, ha recordat que des de l’any 2010 el Monestir acull una programació estable. Aquest any “seguim en la línia d’oferir un cartell de caire reivindicatiu, totalment feminista”, i de “reivindicació del paper de la dona en el món de la cultura”, amb algunes de les artistes que són de la comarca. Igualment es vol posar de manifest que “la cultura és totalment segura i necessària com ja es va demostrar l’estiu del 2020, en què es va dur a terme el festival en unes condicions encara més dures.”

Atenent a les mesures que s’han de continuar prenent, a dia d’avui es pot disposar d’un 70% d’aforament, sense reserva de seient, de manera que si l’evolució de la pandèmia ho permet, es pugui augmentar el nombre de persones assistents.

Actuacions previstes:

3 de juliol, 17h - Sarau Mas Gestat

10 de juliol, 19.30h – The Sey Sisters

17 de juliol, 19.30h – Carlota Flâneur

24 de juliol, 19.30h – Núria Graham

31 de juliol, 19.30h – Gemma Humet

Les intervencions dels representants de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i del BBVA han anat en el mateix sentit, satisfacció per gaudir del festival al Monestir de Sant Pere de Casserres, per l’evolució de la covid-19 i per donar suport a la cultura.

Manel Rosell, vicepresident de la Fundació Antiga Caixa Manlleu ha recordat “la col·laboració històrica amb un festival que es porta a terme a Sant Pere de Casserres, situat al bell mig del meandre”. Igualment ha recordat que  “l’any passat aquest festival d’estiu va ser pioner en afrontar i superar amb bona nota els reptes que ens va deixar la pandèmia.”

Per la seva banda, Daniel Guardiola, director de Zona Osona / Vallès del BBVA, ha volgut destacar que el Monestir i el seu entorn és un exemple de “sostenibilitat i d’entorns ben cuidats”. El BBVA, ha dit, “aporta el seu granet de sorra per preservar la cultura i totes les seves expressions culturals, en aquest cas la música”. Ara toca “gaudir i desestressar-nos d’aquesta època tan dolenta que ens ha limitat les activitats socials.”

L’alcalde de les Masies de Roda, Jordi Vistós, s’ha mostrat una vegada més, complagut de portar la cultura al seu municipi “benvinguda tota la cultura possible a casa nostra” i, com no, ha dit sentir-se “molt orgullós que una joia romànica formi part del seu municipi així com disposat a col·laborar amb el Consell Comarcal.”

Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona, ha animat tothom a “gaudir de l’estiu i de la cultura en un moment en què estem en una fase positiva, després d’uns mesos molt difícils a causa de la pandèmia”. A més de mostrar l’agraïment del Consell Comarcal a les institucions que fan possible el Festival d’Estiu, l’Ajuntament de les Masies de Roda, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i el BBVA. “Aquest any tenim Festival i ho podrem gaudir més bé que l’any passat” ha acabat dient el president.

Podeu consultar el cartell del festival aquí.