Commemoració del Pacte dels Vigatans de 1705

En l’any del 50è aniversari d’Òmnium Osona, es recuperarà aquesta tradicional cita amb la història amb un reguitzell d’actes, els quals ocuparan tota la matinal del dia 23 de maig.

La commemoració començarà a les nou del matí, amb una estesa de la pancarta gegant d’Amnistia. Una hora més tard, a les 10h, començarà la conferència “El Pacte dels Vigatans de 1705 i els seus herois”, a càrrec de Txevi Rovira, humanista i alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer. A les 11h es farà l’entrega dels XVII Premis Pacte de Sant Sebastià, juntament amb l’encesa de la Flama del Pacte dels Vigatans. A les 11:30h, es realitzarà l’acte de presentació i relleu de la persona homenatjada per Òmnium Osona 2021. Finalment, a les 12:15h està prevista la presentació del llibre “Harca, harca, harca”, de Ferran Navarro, músic i Miquelet del Regne de València, el qual parla sobre les músiques del 1714 i les respectives recreacions històriques.

Podeu consultar el programa de l'acte aquí.

Aquest acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i Òmnium Osona, en col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona.

Mesures Covid-19: l'organització disposarà d'un registre d'aforament i garantirà que tothom faci ús de la mascareta, així com que es respecti la distància mínima