El primer pla estratègic de Turisme de Vic potenciarà el turisme cultural i de qualitat

El Ple ha aprovat per unanimitat un document que ha de servir per continuar reimpulsant la ciutat i expansionar el turisme sostenible cap als diversos barris de Vic i la comarca d’Osona

Vic aprova per unanimitat el primer pla estratègic de turisme de la ciutat que ha de seguir reimpulsant Vic com a ciutat viva i activa que és. En el ple telemàtic que va tenir lloc ahir, la regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, va exposar que el pla permetrà projectar Vic a nivell turístic amb una planificació estratègica per “posicionar Vic cap al turisme cultural i de qualitat”.

El primer la estratègic de turisme de Vic és fruit de la participació de diferents agents turístics del sector privat i del públic, i dibuixa una estratègia precisa i acotada a la ciutat amb aliances a la comarca i al país, d’acord amb la situació actual de pandèmia i pensant en la postpandèmia i posa en valor que la capital d’Osona és una de les ciutats amb caràcter del país, tal com considera l’Agència Catalana de Turisme.

El primer gran pla estratègic de la ciutat en l’àmbit de turisme marca diverses actuacions a curt, mitjà i llarg termini fins a l’any 2025 per “fer una aposta innovadora”.

En aquest sentit, Roura va detallar la voluntat que Vic serveixi de punt per expansionar els visitants del centre històric cap a l’exterior, promocionant els diferents equipaments culturals i patrimonials, els diversos barris i la comarca. “Vic no és una ciutat turística però té interès turístic i treballem per fer-la referent amb un turisme cívic i sostenible gestionant el turisme a través de l’art i la cultura i fugint del turisme de masses”. Així, es vol reforçar la hospitalitat de la ciutadania i la responsabilitat de les persones que visiten la ciutat perquè “el turisme ha de poder conèixer la ciutat convivint amb els vigatans i vigatanes amb proporció i qualitat”.

Des d’ERC, el regidor Roger Mas, va destacar la importància que Vic tingui el primer pla turístic que posi de relleu el patrimoni de la ciutat i la cultura fent èmfasi en què “Vic no és una ciutat homogènia i el document que s’aprova presenta un tipus de vigatà o vigatana i no s’hi reflecteix las diversitat”. “Cada cop hi ha més segregació i desigualtat i cal treball per fer honors als eslògans de la ciutat”, va afegir.

En aquesta línia es va aprovar, també per unanimitat, un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i de Rupit i Pruit pel qual s’estableixin les bases de col·laboració per a la promoció turística d’ambdós municipis, que permetrà promocionar Vic i Osona com a espai turístic, intercanviant informació i potenciant-ne les visites.

Des de CapiremVic, el regidor Roger Cumeras va remarcar que tot i ser una bona eina s’hi troba a faltar la promoció de la mobilitat sostenible al a comarca. “Només hi ha un bus que connecti Rupit i Pruit i Vic entre setmana, i els caps de setmana i festius n’hi ha dos”, va concloure.