L'Ajuntament de Vic i Salut presenten la campanya “No abaixem la guàrdia” per fer front a la pandèmia

La campanya de sensibilització és fruit de la Taula de Salut Comunitària de Vic on hi participen tots els agents de la comunitat i l’entorn social de la ciutat

“No abaixem la guàrdia” és la nova campanya de sensibilització per frenar la pandèmia a Vic i Osona que arriba davant la flexibilització de mesures, especialment en termes de mobilitat, i davant les properes cites al calendari, com el Mercat del Ram i les vacances de Setmana Santa.

 

En la presentació que ha tingut lloc aquest migdia a l’Ajuntament de Vic, s’ha explicat que l’ens municipal es va posar a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per empènyer una campanya de sensibilització davant l’estancament de casos de COVID-19 registrats a la comarca. “No abaixem la guàrdia” és fruit de la Taula de Salut Comunitària de Vic i té per objectiu conscienciar a la ciutadania que les dades de la pandèmia a la comarca no són bones i que cal responsabilitat individual per aconseguir un bé col·lectiu.

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha declarat que tot i que la situació a Vic i Osona no es podrà revertir del tot fins arribar al 70% de vacunació comunitària “cal continuar sent responsables i no relaxar-nos en els entorns més propers”. Pr això, tot i que la gent està cansada, cal seguir les mesures sanitàries que tothom coneix -distància, mans, mascareta i ventilació- i “no abaixar la guàrdia perquè evitar la transmissió està a les nostres mans”, ha remarcat Erra.

 

Des de la tercera onada, la situació a la comarca d’Osona és alta en contagis i la tendència de transmissió no ha baixat. El president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, ha demanat que la població osonenca segueixi en alerta i respecti les mesures perquè “la situació general del país no és la de la comarca”.

 

Rodríguez ha anunciat la voluntat del Consell Comarcal d’Osona per seguir els passos de l’Ajuntament de perquè la resta de municipis de la comarca se sumin a la iniciativa per arribar a totes les sensibilitats.

 

En aquest mateix sentit, la delegada de Salut i gerent en funcions de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Teresa Sabater, ha fet una crida a la vacunació de la població. Sabater ha remarcat l’esforç que, un cop més, l’Ajuntament de Vic ha fet cedint el recinte firal com a centre de vacunació perquè “no tenim cap altra sortida que no sigui la vacunació”.

 

 

 

No abaixem la guàrdia i no barregem bombolles

 

La nova campanya de sensibilització té l’objectiu d’arribar a tothom i seguir la tasca que es fa des de la Taula de Salut Comunitària per arribar a tots els col·lectius possibles ja que només així es podrà aplanar la corba, ha manifestat la delegada de Salut i gerent en funcions de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Teresa Sabater que ha afegit que “si la ciutadania ho fa bé podrem veure l’evolució positiva i la satisfacció de les bones decisions, si no es perdrà el control”. “Som conscients de la fatiga epidemiològica que s’està vivint però en els dies festius que venen no podem abaixar la guàrdia i demanem que no es barregin bombolles en les trobades socials i se segueixin les recomanacions de manera estricta”, ha reblat Sabater.

 

La subdirectora de Salut Pública de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, ha insistit en què el percentatge de positius a la comarca d’Osona segueix sent elevat i amb molta presència de la variant britànica que és més “contagiosa i virulenta”. “Hem de fer un sobreesforç individual i col·lectiu, aguantar una mica més i restringir sobretot els contactes  ja que el 80% dels positius són per contactes socials”, ha especificat Cervós.

 

 

Experiències en primera persona per no abaixar la guàrdia

 

Des de l’Ajuntament de Vic i el Departament de Salut es fa una crida a la ciutadania per enviar missatges de vídeo que puguin formar part de la campanya de sensibilització.

Els missatges s’hauran de gravar en horitzontal i exposant les vivències en primera persona davant de la COVID-19. Es poden enviar a comunicacio@vic.cat i cal que apel·lin a no abaixar la guàrdia per plantar cara a la pandèmia i indicar el nom i cognoms de la persona que l’envia.

 

 

Tres vídeos per no abaixar la guàrdia